Balder giver en håndsrækning til lokalmiljøet i Greve Nord

Klub Godset

Balder er gået aktivt ind i støtten til lokalmiljøet i Greve Nord. Det betyder bl.a. et sponsorat til projekt 'lommepengejobbere'.

I Balder har vi sat os for at støtte op om lokalmiljøet i Greve Nord. Det sker via månedlige sponsorater til Greve Nord Projektet og fritidsklubben Klub Godset, herunder de såkaldte lommepengejobbere, samt Hundige Boldklub.

Tæt på Hundige Station har vi siden 2021 bygget på livet løs. På den ene side af jernbaneskinnerne står boligejendommen Strandby Huse færdigopført og fuldt udlejet, mens byggeriet af ejendommen Strandby Høje på den anden side af banen stadig er i fuld gang og delvist beboet.

”Vi er med vores to nye boligejendomme blevet en fast og synlig del af området ved Hundige Station. Udover at vi bygger i området, har vi fast personale på vores to ejendomme, hvor vi siden december 2023 har budt velkommen hjem til en lang række nye beboere. Det forpligter at være en del af lokalområdet på den måde, som vi nu er i Greve Nord”, forklarer Stephanie Ayotte, der er ansvarlig for events og fællesskaber hos Balder.

Hun fortsætter:

”Derfor gik vi for år tilbage i dialog med Greve Kommune om, hvordan vi støtter lokalområdet bedst muligt, så det bliver et endnu mere attraktivt og inddragende område med et til stadighed velfungerende, frivilligt foreningsliv. Efterfølgende har vi etableret en netværksgruppe for lokale erhvervsaktører i Greve Nord, som alle har interesse i at udvikle og optimere området. Fra vores side er der ud af dette kommet to stærke, lokale partnerskaber og tilhørende månedlige sponsorater, og vi har flere spændende initiativer i vente”.

Lysten til uddannelse stiger
Det ene partnerskab, som vi har indgået, er med den boligsociale helhedsplan Greve Nord Projektet og fritids- og ungdomsklubben Klub Godset. Greve Nord Projektet dækker over områderne Askerød, Gersagerparken, Gudekvarterene og Klyngen, mens Klub Godset byder børn og unge fra samtlige af kommunens skoler velkommen.

Her er omdrejningspunktet de såkaldte lommepengejobbere: Unge Greve-borgere mellem 13-15 år, der – før de kan få sig et fritidsjob – ansættes i forskellige stillinger i ovennævnte boligområder eller på Klub Godset. 

”Formålet er at give de unge et bredere kendskab til arbejdsmarkedet og en motivation til at tage sig en uddannelse. Derudover er kriminalitetsforebyggelsen god, da lommepengejobbene holder de unge beskæftiget og i visse tilfælde væk fra ballade”, forklarer Mohammed Ibrahim, der er projektkoordinator hos Greve Nord Projektet.

Michala Johansen, leder af Klub Godset, stemmer i:

”Lommepengejobberne lærer i en ung alder at begå sig på en arbejdsplads med alt, hvad det indebærer af ansvarlighed, struktur og kollegaskab. Man bliver en rollemodel og et forbillede for både de lidt yngre og de jævnaldrende. Vi er meget glade for konceptet og er taknemmelige over, at Balder har lyst til at være en del af projektet”.

Balders månedlige sponsorater til Klub Godset dækker over lønudgifterne til fem lommepengejobbere. Derudover dækker vi administrationsgebyrerne i forbindelse med lønhåndteringen.

Mød Jasmin og Mathias: Cafémedarbejdere på Klub Godset
To af de lommepengejobbere, som Balder er med til at kunne sætte i arbejde, er Jasmin Wittendorff og Mathias Humlebæk Brink. Begge er 15 år og går i 9. klasse på henholdsvis Krogårdsskolen og Arenaskolen. De startede med at gå på Klub Godset i en tidlig alder og blev som 13-årige spurgt, om de ville have lyst til at komme i betragtning som lommepengejobbere – netop på Klub Godset.

Svarene var to gange ’ja’. De første tre måneder var de begge i ”lære” som lommepengejobbere ved at være såkaldte rollemodeller på fritidsklubben. Efter endt sommerferie startede de i deres reelle lommepengejobs.

”Vi arbejder begge i klubbens café 2-3 gange om ugen. Vi hjælper også til, når der afholdes større arrangementer herhenne. Det er et hyggeligt arbejde, hvor man samtidig lærer, hvordan det er at være en del af en rigtig arbejdsplads”, fortæller Jasmin Wittendorff, der har fået så meget blod på tanden ift. den pædagogiske del af jobbet, at hun nu ikke er i tvivl om sin videre uddannelsesvej:

”Jeg tager 10. klasse efter sommerferien, og derefter er det min plan at læse til pædagogisk assistent. Måske senere hen læse til pædagog. Jeg er helt klart blevet inspireret af de mange dygtige pædagoger, der arbejder her i fritidsklubben”.

Mathias Humlebæk Brink er også klar i mælet om, hvad han gerne vil uddanne sig til:

”Jeg vil rigtig gerne være tømrer, da jeg godt kan lide at bruge mine hænder. Lige nu arbejder jeg ved siden af Klub Godset i Føtex’ delikatesseafdeling, så der er nok at se til”.

Flere kræfter skal holde Hundige Boldklub kørende
Et andet af de steder, hvor man som lommepengejobber i Greve Kommune også vil kunne blive ansat, er i Hundige Boldklub. Men først når sæsonen rigtigt starter i april. I vintermånederne er der stilstand i kampe og turneringer, mens træningerne dog fortsætter, når vejret og kunstgræsbanen tillader det.

En af de ildsjæle, der får klubben til at kunne hænge sammen, er formand Jan Holst Andersen. Han kunne i slutningen af 2023 ansætte to nye medarbejdere med en løn betalt af Balder:

”Vi har i dag omkring 7-800 medlemmer, og det er klart, at en klub som vores ikke kan løbe rundt uden dels frivillige kræfter og dels sponsorater fra virksomheder og fonde. Derfor er det en stor hjælp, at vi nu får dækket udgifterne til to deltidsmedarbejdere, som kan hjælpe til med at holde liv i klubben og i det foreningsliv, der er så vigtigt for vores bydel”, lyder det fra Jan Holst Andersen.

De to nye medarbejdere er henholdsvis Christina Lind, der varetager klubbens fonds- og sponsorsøgning samt hjemmeside, og Parshang Fatahi, der er ansat som cafémedarbejder og indkøbsansvarlig. Begge er de nu med til at kunne holde hjulene kørende til glæde for de mange borgere, der benytter boldklubbens tilbud:

”Hundige Boldklub er en af de største foreninger i bydelen og et samlingspunkt uden lige. Den spiller en stor rolle i at give byens unge et sted at være. De bruger vores café og opholdsrum til at samles og hænge ud – også selvom de hverken skal træne eller nødvendigvis er medlemmer. På den måde bliver faciliteterne et fristed, og også af den grund er det vigtigt, at foreningen findes. Den både samler lokalbefolkningen, giver mulighed for et aktivt fodboldliv og skaber et tiltrængt værested”, runder Jan Holst Andersen af.