Et stykke af Paris i Ørestad Syd

Fyrkanten stue

Til december åbner bageren La Boulangerie i Bastionen, og det bliver meget mere end et bageri. Det bliver et lokalt mødested for hele områdets beboere.

Download pressefoto
Bageren tilbyder udeservering i væksthuset

Man kan nyde franske specialiteter i Bastionens væksthus, hvor der tilbydes udeservering.

Download pressefoto
De to ildsjæle bag bageren brænder for franske specialiteter

”Jeg og min partner deler en stor kærlighed til Frankrig," fortæller ejeren Cedric.

Download pressefoto
1 / 3

Til december slår den franskinspirerede bager La Boulangerie dørene op for beboerne i Ørestad. Og med den rustikke indretning, franske musik og ikke mindst franske specialiteter bringer bageren et stykke af Paris ind i Ørestad.

Forestil dig at træde ind i en fransk oase, hvor du kan høre velkendte toner fra ’Midnight in Paris’ og dufte croissanter, som den fransktalende bager netop har taget ud af ovnen. Dette scenarie bliver snart en realitet for beboerne i Ørestad Syd. Bageren La Boulangerie åbner nemlig her, og går alt efter planen, bliver det til december.

”Jeg og min partner har en stor kærlighed til Frankrig og særligt det franske bageri, og denne passion vil vores gæster mærke, når de besøger La Boulangerie. Her kan de få franske specialiteter som croissanter, baguetter, briocher, kouign-amann og meget, meget mere. Vi krydrer også menukortet med danske specialiteter. Det vil ofte komme nye lækkerier på vores menukort, så man hele tiden kan få nye smagsoplevelser,” fortæller Cedric Decaudin, som ejer bageriet sammen med Jerome Bellini.

Meget mere end et bageri

Balder Danmark ejer ejendommen Bastionen, hvori La Boulangerie åbner, og ifølge projektchef Alexander Barlow, har ejendomsselskabet ledt efter ildsjæle, der kunne give området noget helt særligt.

”Noget af det vigtigste for os, når vi opfører ejendomme, er at skabe optimale rammer for fællesskab og livskvalitet. Derfor gør vi plads til butiksliv ved mange af vores ejendomme. Vi ledte efter ildsjæle, der kunne skabe værdi, ikke blot i Bastionen, men i hele området. Vi kunne mærke på Cedric og Jerome, at de virkelig ville området og beboerne her, og derfor faldt valget hurtigt på dem,” fortæller han.

Balder har allerede budt velkommen til vinbaren thorsteinsson's, eventcafén COBRAcph og frisørsalonen BeYoutiful Cph ved nogle af deres ejendomme i Ørestad Syd. Og Alexander Barlow siger, at de glæder sig til at byde velkommen til La Boulangerie, som bliver noget helt særligt.

”Det bliver ikke blot et bageri, det bliver et lokalt mødested for hele områdets beboere, både for unge og ældre. Det bliver også et oplagt sted at afholde f.eks. børnefødselsdage eller andre festlige arrangementer – og arrangementerne kan både afholdes i bageriet, på en af terrasserne eller i væksthuset. Vi sørger også for, at her kommer områder, hvor man kan sidde i ro med sin computer og arbejde,” fortæller Cedric.

Anitta Sørensen flytter ind i Bastionen til oktober med sin mand, og hun glæder sig over, at hun får en bager blot et stenkast fra sin hoveddør.

”Det betyder meget for mig, at der kommer en bager ved mit nye hjem, for nu bliver det super nemt at hente lækkert morgenbrød. Der popper generelt mange butikker op i Ørestad Syd, og det gør området meget mere attraktivt at bo i. Ørestad Syd er blevet en skøn bydel, hvor du har det hele,” fortæller hun.

”Alt det vi gør, gør vi for beboerne”

Gennem hele processen har både Balder og de to indehavere Cedric og Jerome taget områdets beboere med på råd. Projektchef Alexander Barlow luftede først idéen om en bager i en Facebook-gruppe, og han fandt hurtigt ud af, at der var stor interesse for idéen. Cedric følger samme spor og har i et spørgeskema spurgt beboerne om deres ønsker i forhold til bageren, og over 700 havde besvaret skemaet. ”Det er super vigtigt for os, at vi kender beboernes behov. For alt det vi gør, gør vi for dem. Vi har nu fået et indblik i beboernes ønsker og behov, og vi vil gøre vores bedste for at imødekomme dem,” siger Cedric.  

Beboerne i Ørestad kan se frem til en åbningsfest i den nye bager, som forventeligt afholdes til december. Her planlægger de to ejere at skrue helt op for hyggen med fransk musik, lækkerier og meget, meget mere. Info om dette arrangement følger. 

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England. I Danmark ejer Balder ca. 2.500 lejeboliger fordelt på 12 ejendomme, der bl.a. har beliggenhed på Østerbro, på Havneholmen, ved Amager Strandpark, i Hillerød og i Ørestad. Dertil er der planlagt ca. 1.900 lejligheder i nye ejendomme i f.eks. Hedehusene, Høje Taastrup, Helsingør og Solrød. Disse står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk.