Mød Kvartalets Balder-nabo: Sarah skaber én stor familie på Øresund Park
Sarah Aslani og hendes mand var de allerførste til at kalde ejendommen Øresund Park ved Amager Strand for deres hjem. Gennem de seneste otte år har Sarah ikke blot passet naboernes hunde, som var de hendes egne – hun har også lært kvarterets børn at elske stranden og skabt en kunstudstilling hjemme i stuen under corona. Med andre ord: Hun har skabt én stor familie på tværs af opgange og nationaliteter.
En lille hund med rød sløjfe vimser rundt i stuen og logrer glad. Den har det godt hjemme hos Sarah Aslani, selvom den egentlig ikke er hendes. Og det er den så lidt alligevel. Sarah og hendes mand, Arash, passer nemlig genboen Plamenas pelsede roomie, Ruby, ganske ofte, når Planema selv er på arbejde og afsted på forretningsrejser.
Og det er Sarah i en nøddeskal: Hun tager sig af sine naboer, deres husdyr og børn som var det hendes egen tætteste familie.
Hjertevarm pioner på Øresund Park
Ikke nok med at Sarah nu kan kalde sig Kvartalets Balder-nabo i andet kvartal af 2025 – hun skrev i 2017 også historie som den allerførste beboer på ejendommen Øresund Park. Den første klargjorte, toværelses lejlighed med terrasse blev deres, og de har således været en del af Balder-familien i 8 år.
I de otte år har Sarah engageret sig helhjertet i fællesskabet. Hendes mantra er, at hun vil gøre livet lettere for sine naboer, der har travlt med karrierer og familielivet. Netop derfor skal hun løbe med titlen som Kvartalets Balder-Nabo.
”Jeg kan desværre ikke arbejde på samme niveau, som jeg gjorde engang, da jeg har fået en diskusprolaps og har problemer med knæet. Men jeg vil så gerne hjælpe dem, der har godt gang i deres karrierer. Kan jeg aflaste ved at tage deres børn til tandlægen, lave mad til dem eller passe deres hunde, gør jeg det med glæde”, fortæller hun og fortsætter:
”Samtidig har det virkelig været en redning for mig i en svær tid, hvor bl.a. min egen karriere blev lagt på hylden, at jeg har haft naboernes søde børn at bruge tid med. Jeg har bl.a. lært flere af dem at elske stranden. De var ikke meget for det kolde vand i starten, men nu elsker de at boltre sig i bølgerne – præcis ligesom jeg selv gør”.

Corona-aktiviteter og sproglig sparring
Under corona-nedlukningen forvandlede Sarah sin lejlighed til et lille kreativt værksted. Her kunne børnene fra opgangen komme og tegne, og værkerne blev hængt op på væggen, så forældrene senere kunne komme til fernisering. Samtidig lavede hun mad til naboerne og sørgede for, at ingen følte sig alene i en ellers isoleret tid.
”Det var vigtigt for mig at forsøge at gøre noget godt for fællesskabet trods de hårde epidemitider. Den lille kunstudstilling og maden til naboerne var en stor succes blandt store og små”, forklarer hun.
Sarah, der kom til Danmark fra Iran i 1989, mestrer de danske gloser til perfektion. Og hjælpsom som hun er, har hun formået at lære fra sig over for de udlændige, der bor på ejendommen:
”Jeg kan virkelig relatere til, hvordan det er at komme til et land uden at kunne sproget. Derfor har jeg efter bedste evne forsøgt at lære fra mig overfor de børn, der er kommet hertil fra et andet land med deres forældre”.
”Min nabo er som min søster”
Hun fremhæver videre sit ekstraordinært gode naboskab med naboen, Christina, som har boet på ejendommen næsten lige så længe som Sarah:
”Jeg føler, at vi er som søstre. Vi er der bare for hinanden i tykt og tyndt. Jeg har passet Christinas datter og har følelsen af, at hun er som min egen. Det er fantastisk og altafgørende at have så gode naboer”, runder hun af.
Vi sender et stort Balder-tak til Sarah for hendes hjertevarme indsats og for at være et lysende eksempel på godt naboskab. Og en særlig tak til Plamena Cherneva for nomineringen. Har du også en nabo, der gør en forskel? Så kan du nominere dem til prisen som Kvartalets Balder-nabo lige her.