Mød Kvartalets Balder-nabo: Camilla samler opgang 10 til fællesspisninger og nabohygge

Camilla Bjørnbo Konge

Prisen som Kvartalets Balder-nabo for andet kvartal af 2024 går – fuldt fortjent – til Camilla Bjørnbo Konge fra Ofeliahaven i Helsingør. Hun er medvirkende til et unikt sammenhold i opgangen.

I august 2022 flyttede Camilla Bjørnbo Konge sammen med sin mand, datter og kat ind i opgang 10 i Ofeliahaven, Helsingør. De var de allerførste til at indtage den 108 kvm store 4-værelses lejlighed med altan på tredje sal til venstre.

”Ejendommen var nyopført, da vi rykkede ind, og alle i opgangen flyttede derfor ind samtidig. Meget forventningsfulde ift. vores nye boliger og det naboskab, vi skulle til at opbygge. Jeg tænkte hurtigt, at der var potentiale for at få et stærkt fællesskab op at køre med naboerne”, fortæller en glad Camilla, som i slutningen af juni fik overrakt prisen som Kvartalets Balder-nabo for andet kvartal af 2024.

Fællesspisning i orangeriet
Camilla modtager prisen for den store indsats, hun lægger for dagen, når det kommer til at samle naboerne i opgangen. Hun arrangerede fællesspisning i ejendommens orangeri for første gang i starten af 2023 og har gentaget succesen igen i år. Begge gange har de deltagende naboer afsluttet en hyggelig aften i Camilla og manden Jannicks lejlighed, hvor de har snakket til langt ud på natten.

”Camilla har helt fra starten, da vi flyttede ind i august 2022, taget initiativ til et godt naboskab, som omfatter alle i vores opgang. Blandt andet har hun været hovedperson i at arrangere en ryste sammen-fest med fællesspisning. Det kom der mange gode, nye relationer ud af. Hun er altid positiv og hjælpsom og tager sig tid til en hyggesnak. Hun er ikke bare kvartalets Balder-nabo – hun er det altid”, lyder en af indstillingerne fra Camillas naboer.

Påskeharer, julenisser og hjælp i hverdagen
Udover at arrangere fællesspisninger sørger Camilla også for, at der ved højtider såsom påske, halloween og jul bliver pyntet op og arrangereret aktiviteter for børnene i opgangen. Der står bl.a. chokolade-påskeharer foran opgangsdørene, mens også nissen aflægger visit til jul. Små tiltag som har en kæmpe betydning for især de yngste beboere.

Og heldigvis får Camilla god opbakning fra andre initiativrige naboer i opgangen:

”Naboskabet i vores opgang er generelt rigtig stærkt, og vi er gode til at hygge om hinanden og hinandens børn. Hvis nissen har været på besøg på første sal, kommer den helt sikkert også på besøg på tredje. Derudover hjælper vi hinanden med stort og småt. Det kan både være lektiehjælp, luftning af hunde og praktiske gøremål”, fortæller hun og giver et par gode råd med på vejen:

”Jeg vil virkelig anbefale andre, især hvis der er mange nye i en opgang, at arrangere fællesskabsfremmende aktiviteter. Det kræver selvfølgelig, at nogen er front runner, og at der er opbakning fra naboerne. Men man er jo nødt til at starte et sted.  Det er bare givet så godt ud, at man kender sine naboer – især hvis man en dag står og akut har brug for hjælp”.

Blod på tanden til halloween(u)hygge for hele ejendommen
Den store anerkendelse i form af prisen som Kvartalets Balder-nabo betyder meget for Camilla, lyder det:

”Det er virkelig et klap på skulderen. Jeg er så beæret over, at mine naboer har indstillet mig til prisen og har skrevet så søde ord. Det giver mig helt klart lyst til fortsat at arrangere ting og styrke det venskabelige bånd til mine naboer”.

Hun fortæller afsluttende, at næste skridt meget vel kan være, at hun arrangerer noget for samtlige af ejendommens beboere. 

”Jeg pønser på at holde en halloweenaktivitet i/omkring orangeriet senere på året. Måske med noget græskarudskæring, som alle på ejendommen inviteres til. Måske kan det være startskuddet for andre til at gøre os i opgang 10 kunsten efter”.

Går du som Camilla med en idé i maven til et fællesarrangement på din ejendom, kan du til hver en tid søge om en økonomisk håndsrækning fra Balder via vores såkaldte Balder-hjerte midler. Kontakt din kundeansvarlige for mere info og hjælp til at promovere arrangementet i Mit Balder app’en.

Du kan desuden læse meget mere om prisen ’Kvartalets Balder-nabo’ her, hvor du også kan møde tidligere kvartals vinder. Se også deadline for næste indstillingsrunde.