Nu lyder startskuddet til Green Hills

Green Hills bliver en bæredygtig boligperle

I denne uge påbegynder Balder Danmark opførelsen af fyrtårnsprojektet Green Hills i Solrød.

Download pressefoto
Green Hills bliver er vartegn for Solrød

Ejendommen bliver meget mere end et æstetisk vartegn for kommunen, den bliver et bæredygtigt foregangsprojekt, der rummer boligmuligheder for mennesker i alle aldre.

Download pressefoto
Green Hills kendetegnes ved de grønne tagflader, der rejser sig mod himlen

"Tanken er, at en familie, bestående af flere generationer, kan bo i Green Hills og være tæt på hinanden, hjælpe og passe på hinanden," fortæller Flemming Joseph Jensen.

Download pressefoto
Green Hills bliver en boligejendom for alle generationer

Byggeriet afleveres i etaper og forventes at stå færdigopført i 2023.

download pressefoto
1 / 4

I denne uge påbegynder Balder Danmark opførelsen af det nye fyrtårnsprojekt i Solrød, Green Hills, som bliver meget mere end et æstetisk vartegn for kommunen. Det bliver et forgangsprojekt, der rummer boligmuligheder for mennesker i alle aldre.  

I december 2019 offentliggjorde Solrød Kommune, at Balder Danmark havde vundet udbuddet af den attraktive grund på Cordozavej i Solrød. I denne uge, kun 11 måneder efter, påbegynder ejendomsselskabet opførelsen af ejendommen, som har fået stor opmærksomhed på grund af helhedstanken, flotte arkitektur samt appel til alle generationer. Byggeriet afleveres i etaper og forventes at stå færdigopført i 2023.

Green Hills står til at opnå guld i byggericertificeringsordningen DGNB

Da kommunen sendte grundstykket i udbud, var det med høje krav til byggeriets arkitektur, boligsammensætning og ikke mindst bæredygtighed. Kommunen så sine høje forventninger indfriet i Balder Danmarks boligprojekt, hvorfor selskabet vandt udbuddet. For nyligt blev lokalplanen til Green Hills endeligt vedtaget, og selskabet forventer, at projektet får et guldcertifikat i den internationalt anerkendte DGNB-certificeringsordning.

”Green Hills er udviklet ud fra kravene i DGNB-certificeringsordningen, og det betyder, at byggeriet opføres ud fra et helhedsorienteret syn på miljømæssige, økonomiske og sociale krav er tænkt ind. Bebyggelsen bliver således et foregangsprojekt, der viser, hvordan man kan bygge med helheden for øje i dag. Forventningen er, at Green Hills tildeles en guldcertificering,” fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder Danmark.

Green Hills opføres i et samarbejde mellem Balder Danmark og Bovieran Danmark som bygherrer, Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør, MOE som ingeniør samt Danielsen Architecture, som har tegnet byggeriet.  

”Det har været en spændende opgave at tegne fyrtårnsprojektet, som kendetegnes ved de skrå, grønne tagflader, der stiger mod himlen og mødes i en spids i 9. etage. Navnet Green Hills er netop inspireret af denne formgivning,” fortæller Kasper Danielsen, adm. direktør hos Danielsen Architecture.

Ejendommen kommer til at rumme 350 boliger, hvoraf de 294 opføres af Balder Danmark, og i hjertet af bebyggelsen opfører Bovieran Danmark et seniorbofællesskab, som rummer 55 andelsboliger samt en gæstebolig.

”Det helt særlige ved Bovieran-bygningen er den unikke vinterhave, som overdækkes med glas. Her kan de kommende beboere se frem til at nyde livet med hinanden under palmerne i et klima som ved den franske riviera,” fortæller Lars Jacobsen, adm. direktør i Bovieran Danmark.

”Her kan generationer leve side om side”

Ifølge Flemming Joseph Jensen gør bebyggelsens varierede boligsammensætning, at alle kan bo her, både børnefamilier, seniorer, par, singler og unge.

”Vi vil skabe en bebyggelse, hvor der er plads til alle generationer, og hvor man i princippet kan bo hele livet. Tanken er, at en familie, bestående af flere generationer, kan bo i samme ejendom og være tæt på hinanden, hjælpe og passe på hinanden. Det skaber en stor tryghed og glæde. Boligprojektet er helt unikt, og visionen gør, efter min overbevisning, bebyggelsen ekstraordinær,” siger han.

Et godt og effektivt samarbejde mellem Balder Danmark og Solrød Kommune

Flemming Joseph Jensen fortæller, at selskabet er meget tilfreds med samarbejdet med Solrød Kommune.  

”Processen fra december, hvor vi blev offentliggjort som vinderne af udbuddet, til byggestarten i denne uge er forløbet over al forventning. Solrød Kommune har gennem hele processen været exceptionelt professionelle og effektive i deres arbejdsgang. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dem,” fortæller han.

Hos Solrød Kommune ser man frem til, at kommunen snart får et nyt vartegn:

”I Solrød glæder vi os meget over, at Balder nu påbegynder opførelsen af det visionære og unikke projekt, som i den grad bringer fremtidens boligbyggeri til vores kommune. Green Hills har borgernes livskvalitet og muligheder i fokus, og det er et byggeri, der inviterer til fællesskaber og gode stunder, uanset om man er barn, voksen eller ældre. Green Hills kommer med byggeriets meget høje standarder for at tænke helheden ind, samtidig til at stå som et flot vartegn for den udvikling, vi i byrådet ønsker for vores dejlige kommune,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Læs mere om Green Hills her. Samme sted kan man skrive sig på interesselisten.

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder-koncernen er, med aktiver pr. 31/12 2019 for næsten 160 mia. SEK (over 110 mia. DKK), ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien. Koncernen ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

I Danmark ejer Balder ca. 2.550 lejeboliger fordelt på 13 ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, på Havneholmen, ved Amager Strandpark, i Hillerød, Høje Taastrup, Hedehusene og i Ørestad. Dertil er der planlagt ca. 1.900 lejligheder i nye ejendomme i f.eks. Ørestad, Hedehusene, Høje Taastrup, Helsingør, Solrød og Greve. Disse nye lejligheder står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

Teamet bag projektet:

Bygherre: Balder Danmark A/S (294 lejeboliger)

Bygherre: Bovieran Danmark A/S (55 andelsboliger + en gæstebolig)

Projektudvikler og styringsentreprenør: Sjælsø Management ApS

Ingeniør: MOE A/S

Arkitekt: Danielsen Architecture A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk