Indflytning 

 

Tillykke med din nye Balder-bolig

Vi er glade for at kunne byde dig velkommen til din nye Balder bolig. Vi har gjort os umage for at opføre en attraktiv og moderne ejendom, som skal danne rammen om dit liv. Forhåbentligt vil ejendommen og gårdmiljøet være til glæde og gavn i mange år fremover. På denne side beskriver vi kort nogle af de væsentligste punkter, du som beboer skal være opmærksom på.

I forbindelse med indflytningen beder vi dig om at læse vedligeholdelsesvejledningen, som du finder ved at scanne QR koden i dit teknikrum eller via Mit Balder appen eller under din ejendom på balder.dk/mitbalder. Det er vigtigt, at vejledningerne bliver fulgt bl.a. for at kunne fastholde materialegarantierne. Du vil også kunne finde oplysninger om betjening og brug af de materialer der er benyttet i lejligheden, borevejledning, samt guide til ren- og vedligehold af inventar. Derudover kan du finde oplysninger om betjening af f.eks. varme, låsesystem og dørtelefon.

Indflytning

Indflytningssyn

I forbindelse med din indflytning gennemgår du boligen for eventuelle fejl sammen med vores personale. Eventuelle kosmetiske fejl og mangler påtales og registreres. Derudover har du 14 dage fra nøgleoverdragelsen til skriftligt at gøre eventuelle skjulte fejl og mangler samt funktionsmangler gældende. Her er der altså udelukkende tale om ting, der ikke fungerer.
 

Kort om fejl og mangler

Vi anbefaler at man gennemgår lejligheden i dagene efter overtagelse, gerne inden man flytter sine ting ind.

Eksempler på fejl- og mangler, der kan meldes inden 14 dage efter indflytningssynet:

 • Døre der binder, skabslåger der hænger eller ikke lukker ordentligt
 • Løse lister
 • Revnede fliser
 • Svindrevner (eftergås og udbedres ved 1-års gennemgang)
 • Revner i fuger (eftergås og udbedres ved 1-års gennemgang)


Eksempler på hvad der ikke er en fejl eller mangel:

 • Overmalede ujævnheder, samt overgange i maling
 • Knaster, ujævnheder under lakken i gulv
 • Malerstænk på gulv eller andre flader
 • Kosmetiske skader på yderside af hoveddør/karm

Forhold der tydeligt ikke kan være påført af dig, men kan henføres til udførsel af arbejder i boligen før du flyttede ind, vil du naturligvis aldrig komme til at hæfte for.

OBS! Fejl på hvidevarer, varme, og ventilation mv. skal ikke påføres fejl- og mangellisten men meldes direkte til kundeservice@balder.dk .

Husorden

For alle ejendomme gælder det at der er en husorden som man skal holde sig til. Du finder husordenen for din ejendom via Mit Balder appen eller under din ejendom på balder.dk/mitbalder.

Husorden

Gode råd

Ud over vedligeholdelsesvejledning følger nedenfor gode råd og informationer, som vi være til gavn for den fremtidige brug af din bolig

 • Hvis der skal bores i loftet, bør en spand være klar, da der (selvom betonelementerne har været under udtørring i byggeperioden) kan være vand i disse.
 • Trægulve svinder (der opstår revner mellem brædderne), hvis indeluften bliver for tør. Det anbefales derfor, at der holdes en jævn temperatur i lejligheden på ca. 20 grader samt en relativ luftfugtighed på 35-65%.
 • Der må ikke isættes søm/skruer/bores i væggene i en lodret linje over/under stikkontakter, antennestik og telefonstik, da der er stor risiko for at ramme et kabel i væggen.
 • Vandlås i gulvrist i bruseniche skal jævnlig renses for rester af hår m.v. For at opnå optimal sugeevne fra emhætte i køkkenet, skal filterkassette jævnligt rengøres (kan vaskes i opvaskemaskine).
 • Åbn ikke opvaskemaskinen før den er helt færdig med at tørre porcelænet, og maskinen må ikke åbnes når den kører.
 • Når altandøren åbnes, så husk at bremse døren ved at lukke håndtaget ned.I stormvejr må døren ikke stå åben, da vinden kan overstyre bremsen.
   
Kontrakt

Mere end en bolig

Vi ved, at et hjem er mere end blot en bolig. Hjem er en følelse. Det er noget rart, kendt og trygt. Det er her, man kan lade facaderne falde og slappe af. For nogle er det i lænestolen og for andre ude i naturen. Hjem er et særligt sted, uden for tid og rum. Hjem er rammen om selve livet.

Velkommen hjem!