Bastionen

Du er her

Nyproduktion, Bastionen, i Ørestaden, København
Lejemål
Kommende

Hængende haver i Ørestaden. 234 lejligheder under opførelse

Projektnavnet, Bastionen, henviser til områdets tidligere anvendelse som militært øvelsesterræn. Bebyggelsen har til hensigt at udstråle den samme tyngde og robusthed som Københavns ældre huse. Det sydvestlige hjørne af bebyggelsen er bevidst lavere end de andre hjørner for at trække sol ind i gårdrummet og give beboerne mest mulig udsigt til Skovrummet og Fælleden. Denne løsning giver også mulighed for at optimere dagslysforholdene i den enkelte bolig. Karréens vestlige og sydlige facader forsynes med altaner, og ligeledes forsynes hjørnebygninger med altaner der går om hjørnerne. Altanerne tænkes udført delvist transparante med en lys lukket nedre del og en åben øvre del bestående af balustre. Den nedre del tænkes lukket for bedst muligt at afskærme for vinden, mens den øvre dels åbenhed giver god mulighed for ind- og udkig. Altanerne kommer til at fungere som en forlængelse af de enkelte lejligheder og bliver ikke bare et sted vi spiser, men også et sted vi tørrer tøj, køler øl og hiver fjernsynet ud og ser fodbold. Derfor har vi indført delvist inde liggende altaner, således at altanerne får mere dybde og stadig hænger op til 1,5 m ud over facadelinie. Det er derfor intentionen, at så mange af boligerne som muligt har adgang til egen altan eller terrasse.

Derudover forsynes bygningen med fælles grønne friarealer. Herunder en gårdhave, hvor børn i alle aldre skal have mulighed for leg og bevægelse, men i stedet for at styre dette med specielt indrettede legeområder, vil der i udformningen af gårdrummet være mulighed for at tænke mange forskellige former for kreativ leg. En varierende beplantning man kan lege i, med krat og klatretræer. Områder med vandopsamling, der kan soppes i og plaskes med. Forskellige belægningstyper og afskærmede områder, der opdeler gårdrummet i mindre intime rum, for ophold, fællesspisning, boldspil etc. Yderligere opføres vertikale haver som åbninger i hver facader. De vertikale haver, tager afsæt i Fælledens grønne rekreative landskab, ved at skabe grønne pauser i bebyggelsen.

Omgivelser

Ørestad Syd ligger i grænselandet mellem natur og byen. Som en spændende, tæt og moderne bydel med nye anderledes byggerier af danske og internationale arkitekter.  Lige uden for døren byder Kalvebod Fælled på enestående naturomgivelser med plads til både leg på naturlegeplads, svampejagt og løbeture. Efter en kort tur på cyklen er man ved det nye Royal Arena, hvor man kan opleve sport, kultur og underholdning i international klasse. Eller til Shoppingcentret Field's med et stort udvalg af butikker og spisemuligheder. Kort sagt byder området på alt det moderne mennesker sætter pris på. Hvor boliger, erhverv, skoler, uddannelse, butikker og institutioner flettes sammen med kanaler, parker og masser af liv.