Lejeboliger i Ørestad

Ørestad er i rivende udvikling og med mange nye boligkomplekser er der god mulighed for at finde en lækker, nybygget lejlighed her.  

Ørestad er Københavns nye, grønne bydel, beliggende på Vestamager. Området strækker sig fra Amagerbro og løber langs med Kalvebod Fælled ud til cirka midt på øen. Ørestad er opført som et moderne, tidssvarende modstykke til indre København med sin historiske autenticitet. Bydelen udmærker sig blandt andet med sin ambitiøse lokalplan, der fokuserer på moderne infrastruktur, høj arkitektonisk kvalitet og lav miljøpåvirkning samt sine mange, grønne områder – faktisk består en tredjedel af Ørestads areal af parker eller grønne områder og så ligger det lige klods op af Kalvebod Fælleds grønne vidder. Velkommen hjem til Ørestad!

Ørestad City

Den centrale del af Ørestad, Ørestad City, ligger 5 km syd for Københavns centrum og 4,5 km vest for Københavns Lufthavn. Knudepunktet er Ørestad Station, hvorfra der både kører metro, regionale- og InterCity tog på Øresundsforbindelsen. På kun syv minutter kan du være på enten Københavns Hovedbanegård eller Kastrup Lufthavn. Kvarterets hjerte er den 70.000 m2 store bypark, der med små "aktivitets-øer" indbyder til leg og afslapning for både børn og voksne. Centralt i Ørestad City ligger shoppingcentret, Field’s, der er Danmarks største med et stort udvalg af butikker, spisesteder samt Nordens største biograf. Derudover er det værd at nævne Ørestad bibliotek, der fungerer som en kulturel hub for området med diverse arrangementer, kunstudstillinger, fritidsaktiviteter såsom HackLab for alle der har lyst til at nørde med elektronik. De aktive kan benytte Ørestad Streethal, der er åben for alle og blandt andet byder på aktivitetssale, multirum, bouldervæg, bordtennisborde og en udendør fitnesspark. I området findes desuden både Ørestad Skole med en virtuel-æstetisk profil, som bl.a. benytter øget integration af IT i undervisningen samt Ørestad Gymnasium, et moderne gymnasium med fokus på digital undervisning og mediefag. Området er desuden hjemstavn for en flere store arbejdspladser, herunder Rambøll, Ferring, Skandia, Novo Nordisk, Vestas, Nestlé og mange andre.

Arenakvarteret

Kvarteret, som har fået navn efter den relativt nyopførte multiarena, Royal Arena, ligger mellem Ørestad City og Ørestad Syd. Arenaen har skabt både lokal og international interesse for området som et kraftcenter for koncerter, events og sportsbegivenheder. Lige ved siden af Arenaen ligger Ørestad Skøjtehal, hvor man kan leje skøjter, gå til ishockey eller deltage i et af månedlige isdiskoteker med diskomusik og røgmaskine. Byfælleden spænder fra Kalvebod Fælleds åbne vidder til Ørestads Boulevard. Både børnepasning og skole er i gå- eller cykelafstand herfra, f.eks. Kalvebod Fælled Skole, som er en nybygget folkeskole med profil i idræt og bevægelse eller børneinstitutionen LilleArena med fokus på idræt, selvhjulpenhed og sundhed.

Ørestad Syd

Ørestad Syd er mere end noget andet kvarter kendetegnet ved mødet med Kalvebod Fælleds vidtstrakte natur. Her er man omgivet af kilometervis af fredet natur lige uden for døren samtidig med, at man bor i et levende, urbant bymiljø med moderne og prisbelønnede arkitektur. Bebyggelsen i Ørestad Syd er primært boligområder med lejligheder, rækkehuse og hvad der ellers hører til et aktivt hverdagsliv. Børnehuset 8Tallet med natur- og udelivsprofil ligger i gåafstand. Morgenkaffen eller fyraftensvin kan drikkes på thorsteinsson's og skal man ud og spise er restaurant 8Tallet et populært valg. Det er muligt at bo helt ud mod Kalvebod Fælled med eksklusiv udsigt over vidderne direkte fra egen altan. Langs med bykanten opføres Fælledpromenaden, der strækker sig fra Byfælleden i Arenakvarteret til søerne helt i syd. Asger Jorns Allé bliver Ørestad Syds hovedgade og med det kommende kultur- og beboerhus, bliver det et vigtigt omdrejningspunkt for kvarteret. Her skal beboere i alle aldre kunne mødes i et samspil mellem kultur, natur- og idrætsaktiviteter. Det er ikke besluttet præcis, hvilke funktioner huset skal indeholde endnu, men formentlig et miks af foreningslokaler, multisale til koncerter og gymnastik, caféer og aktivitetsrum der kan rumme mange forskellige sportsgrene. Byens hus forventes at stå færdig i 2021.

Lejeboliger i Stævnen

Stævnen består af 75 lejligheder med 2-5 værelser og store altaner. Ejendommen er opført i 2016 og beliggende i den sydligste ende af Ørestad med frit udsyn til søen og Kalvebod Fælled.
Ejendommen, Stævnen, beliggende i det sydlige Ørestad

Rigt naturliv på Kalvebod Fælled

Den største kvalitet ved området er nok Kalvebod Fælled, der er fredet og har status som national seværdighed. Her finder du et helt unikt naturlandskab med smuk fauna og et rigt naturliv. Heste, køer og får går på folde - og dådyr bevæger sig frit omkring. Området er et sandt eldorado for fugleinteresserede. Sjældne fugle lægger ofte vejen forbi, og tager du en aftentur, vil du ofte høre nattergalen synge. På Kalvebod Fælled er der plads til alle, hvad enten du går, cykler, fisker, rider eller står på rulleskøjter. Og der er god mulighed for at tage en pause undervejs på en af de mange lejrpladser og naturlegepladser. Kun få steder i Europa kan du bo i en hovedstad og samtidig midt i naturen.

Bæredygtige og miljørigtige løsninger

Man har i forbindelse med opførelsen af Ørestad haft fokus på at mindske miljøpåvirkningen ved integrerede, bæredygtige løsninger. Eksempelvis binder adskillige kanaler og vandrum Ørestads bydele sammen. Foruden det rekreative frirum der skabes, fungerer kanalerne også som regnvandsopsamlere. Derudover har man bygget infrastruktur op for at tilgodese cyklister og fodgængere. Trafiksanerede veje og anlagte stisystemer skal gøre det lettere at komme trygt rundt uden bil. Med metrolinjen løbende langs med hele området er den nærmeste station aldrig langt væk, hvilket har været med til at begrænse trafikstøj og forureningskilder fra dette.