Nu lyder startskuddet til Ofeliahaven i Helsingørs nye bydel

I Ofeliahaven opføres et hyggeligt orangeri

I Helsingørs gamle hospitalsområde påbegynder Balder Danmark nu opførelsen af Ofeliahaven. Ejendommen rummer i alt 109 boliger, der varierer i størrelse fra 2-5 værelser, fordelt på 60-120 m2.

Download pressefoto
Ofeliahaven byder på boligmuligheder for alle

"Vi har gjort os umage for at skabe en hyggelig, grøn oase lige ved skoven og med stranden kun 2 km væk," fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder.

Download pressefoto
Ofeliahaven bliver en hyggelig, grøn oase

Ofeliahaven har to frodige gårdrum, som rummer legeområder, rolige opholdsområder samt et orangeri.

Download pressefoto
1 / 3

I Helsingørs gamle hospitalsområde påbegynder Balder Danmark nu opførelsen af Ofeliahaven. Ejendommen rummer 109 boliger og er skabt med fokus på fællesskab og livskvalitet. Balder forventer, at projektet står klar til indflytning i slutningen af 2022.

”I Ofeliahaven flytter du ind i en spritny bolig med moderne og energibesparende løsninger samt attraktive gårdmiljøer. Vi har gjort os umage for at skabe en hyggelig, grøn oase lige ved skoven og med stranden kun 2 km væk. Samtidig har du Helsingørs centrum tæt på, som byder på en blanding af hyggelige stræder med bindingsværkshuse og et levende byliv med butikker, caféer og restauranter. Ofeliahaven bliver et attraktivt sted at bo.”

Sådan udtrykker administrerende direktør hos Balder Danmark, Flemming Joseph Jensen, sig om ejendomsselskabets seneste skud på boligstammen.

Ofeliahaven rummer to boliggrupper, der hver består af fire huse med saddeltage. Hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale gårdrum. Ejendommen rummer i alt 109 boliger, der varierer i størrelse fra 2-5 værelser, fordelt på 60-120 m2, således kan bebyggelsen rumme både singler, par, børnefamilier og ældre. 

Ofeliahaven afgrænses af Esrumvej mod nord og de gamle hospitalsbygninger mod syd.

Bygget med fokus på fællesskab, livskvalitet og langtidsholdbare materialer for at minimere miljøpåvirkningen

Flemming Joseph Jensen fremhæver, at Ofeliahaven er skabt ud fra nogle helt særlige nøgleord.

”Vi har haft et særligt fokus på at skabe ideelle rammer for fællesskab og livskvalitet i Ofeliahaven. Det kommer bl.a. til udtryk i de frodige gårdrum, som rummer legeområder med balancestammer og -stubbe samt legehuse. Her kommer også rolige opholdsområder med borde og bænke. Således er her faciliteter for både børn og voksne. Fokusset på fællesskabet ses også i orangeriet, hvor der kommer et grovkøkken og et stort opholdsrum, der er ideelt til fødselsdagsfester og andre hyggelige arrangementer,” fortæller han.

Helhedstanken har også spillet en væsentlig rolle i projektets tilblivelse. Ifølge Flemming Joseph Jensen er projektet skabt ud fra kravene i den internationalt anerkendte DGNB-certificeringsordning, som bygger på en helhedsorienteret forståelse af sociale, miljømæssige og økonomiske krav.

”Vi har gjort meget for at tænke hele vejen rundt i Ofeliahaven. Som eksempel herpå har vi valgt solide og velkendte materialer til ejendommen for at sikre lang levetid og minimal vedligeholdelse. I gårdrummene integrerer vi LAR-løsninger, som håndterer regnvand, og som samtidig giver et skønt gårdrum, hvor naturen inviteres ind,” fortæller han.

En bydel hvor generationer kan bo side om side

Hele visionen for det gamle hospitalsområde er, at det skal forvandles til en levende bydel med boligmuligheder for alle generationer. Det er en vision, som alle områdets boligprojekter tilsammen bidrager til. Bovieran Danmark, som er en del af Balder-koncernen, opfører f.eks. et seniorbofællesskab, som bidrager med boliger til seniorerne i kommunen.

”Fremtidens seniorer i Helsingør Kommune kan se frem til at bo i et skønt bofællesskab med fokus på fællesskab, afslapning og tryghed. Det unikke ved bygningen er den glasoverdækkede vinterhave, som beboerne har direkte adgang til fra deres private bolig. Her planter vi palmer, citrustræer og andre eksotiske planter fra store dele af verden, og så er her et behageligt klima året rundt - som ved den franske riviera,” fortæller Lars Jacobsen, adm. direktør i Bovieran Danmark.

Efter planen kommer området også til at byde på fællesfaciliteter som f.eks. café, taghave, fitnessfaciliteter og lægepraksis.

Læs mere om Ofeliahaven her. Samme sted kan man skrive sig på interesselisten.

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder-koncernen er, med aktiver pr. 31/12 2019 for næsten 160 mia. SEK (over 110 mia. DKK), ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien. Koncernen ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

I Danmark ejer Balder ca. 2.550 lejeboliger fordelt på 13 ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, på Havneholmen, ved Amager Strandpark, i Hillerød, Høje Taastrup, Hedehusene og i Ørestad. Dertil er der planlagt ca. 1.900 lejligheder i nye ejendomme i f.eks. Ørestad, Hedehusene, Høje Taastrup, Helsingør, Solrød og Greve. Disse nye lejligheder står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk