Nu begynder udlejningen af Balders første ejendom i Helsingør

I Ofeliahaven opføres et hyggeligt orangeri

Til sommer kan de første beboere flytte ind i den nyopførte boligejendom Ofeliahaven i Helsingør

Til sommer kan de første beboere flytte ind i den nyopførte boligejendom Ofeliahaven i Helsingør, og allerede nu lyder startskuddet til udlejningen af de første 55 arkitekttegnede lejligheder lige mellem byliv og smuk natur.

På hjørnet af Klostermosevej og Esrumvej ved det gamle hospital finder man stadig en livlig byggeplads – men til sommer vil de første beboere kunne indtage Ofeliahaven, Balder Danmarks første ejendom i Helsingør.

”Vi har gjort os meget umage med at skabe en hyggelig oase med moderne hjem, lige mellem by og natur,” fortæller administrerende direktør i Balder Danmark, Flemming Joseph Jensen.

”Vi ser frem til, at de første beboere kan flytte ind til sommer, og virkelig bringe ejendommen til live,” fortsætter han.

En oase med fokus på fællesskab og livskvalitet

Ofeliahaven, som er skabt i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, er opkaldt efter Hamlets forlovede i teaterstykket af William Shakespeare.

Udover den lokale forankring har Ofelias forhold til blomster og planter været en stor inspiration i udformningen af ejendommen. Både udsigten til de gamle ege i det nærliggende Teglstrup Hegn og de frodige gårdrum mellem bygningerne er nogle af Ofeliahavens helt store aktiver.

”Vi har fokuseret på at inddrage naturen i at skabe ideelle rammer for fællesskab og livskvalitet. Det ses særligt i de to gårdrum, som bygningerne omkranser. Her finder man hyggelige stier, rolige kroge og masser af muligheder for leg og opdagelse, som nedgravede trampoliner og balancestammer. Og så er der fælleshuset i form af et orangeri med indlagt el og vand, som giver mulighed for at nyde naturen selv i dårligt vejr. Her er det oplagt at samle både venner og nye naboer til hygge og gode stunder sammen,” fortæller Flemming Joseph Jensen.  

Attraktivt nyt nabolag skyder op

Det gamle hospitalsområde i Helsingør er i fuld gang med en større transformation, og vil om få år være forvandlet til en levende bydel med plads til alle generationer. Hos Balder Danmark var man ikke i tvivl om, at dette var et attraktivt sted at bygge nye boliger.

”Her er mange af de kvaliteter, som vores kunder efterspørger: et levende kultur- og bymiljø, god infrastruktur og skønne naturområder,” fortæller Flemming Joseph Jensen.

I samme område opfører Bovieran Danmark, som også er en del af Balder-koncernen, et seniorbofællesskab med glasoverdækket fælleshave og temperatur som ved den franske riviera.

”Visionen er, at området skal være levende og have noget at tilbyde alle aldersgrupper og familieformer. De forskellige boligformer bidrager på hver deres måde til at skabe et trygt og sammenhængende lokalmiljø, som vi ved, at mange efterspørger,” siger Flemming Joseph Jensen.

Byggeriet er tænkt hele vejen rundt fra starten

Projektdirektør hos Balder Danmark, Jacob Hovmøller, fortæller at løsninger der kan reducere byggeriets samlede miljøpåvirkning er tænkt ind i Ofeliahaven fra starten, og ejendommen er præcertificeret til guld efter den internationale certificeringsordning DGNB. Det er noget der ses både i, indenfor og udenfor murene, fortæller han:

”Vi har valgt solide langtidsholdbare byggematerialer, som sikrer lang levetid og lav vedligeholdelse. Indendørs har vi blandt andet valgt hårde hvidevarer med høj energiklasse, som sparer el og vand, og i gårdrummene etableres der LAR-løsninger, som kan håndtere store mængder regnvand uden at overbelaste de lokale kloaker,” fortæller Jacob Hovmøller.

Stor interesse for at bo i Ofeliahaven

Der har været stor interesse for lejlighederne i Ofeliahaven, lige fra planerne om projektet blev offentliggjort, fortæller projektdirektør ved Balder Danmark, Jacob Hovmøller:

”Der er rigtig mange, som er interesserede i at flytte til Helsingør, blandt andet for at få både by og natur, som er noget af det vi har lagt særligt vægt på i skabelsen af Ofeliahaven. Så vi havde forventet interesse – men har alligevel været lidt overraskede over, hvor stor den er.”

Ved nye projekter har Balder Danmark en interesseliste, hvor interesserede skriver sig op til at stå først i køen, når de nye boliger skal udlejes. Og i Ofeliahavens tilfælde var der så mange, som skrev sig på interesselisten, at man besluttede at lukke listen for opskrivninger for at kunne håndtere alle de opskrevne på mest forsvarlig vis.

 

Fakta

Ofeliahaven består af i alt 109 boliger, i form af to- til fire-værelses lejligheder, som fordeler sig på 52-122 kvadratmeter.

De 55 boliger i første etape som udlejes nu, forventes at være indflytningsklare til sommer, mens hele ejendommen forventes færdigopført inden udgangen af 2022.

Interesselisten er lukket for nuværende, men ønsker man besked hvis den åbnes, kan man tilmelde sig nyhedsbrevet på www.ofeliahaven.dk, hvor der også er mere information om ejendommen og lejlighederne. 

 

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder-koncernen er, med aktiver pr. 30/09 2021 for over 215 mia. SEK (over 160 mia. DKK), ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien.

Koncernen ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

I Danmark ejer Balder ca. 2.900 færdigbyggede lejeboliger fordelt på 13 ejendomme, der har beliggenhed i København, Hillerød, Høje Taastrup og Hedehusene. Dertil er der planlagt ca. 2.000 lejligheder i 9 nye ejendomme i Greve, Hedehusene, Høje Taastrup, Helsingør, København og Solrød Strand, som vil stå klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk