Marie Carmen Koppel synger julen ind med beboerne i Ørestad 

Marie synger smukke julesange for beboerne i Bastionen

I lørdags besøgte sangerinden Marie Carmen Koppel alle Balders ejendomme i Ørestad. Her gik hun fra gård til gård og sang de julesange, vi alle sammen elsker, og spredte julestemning i hele bydelen.

Download pressefoto
Teamet bag koncerterne med Marie Carmen Koppel

Denne koncert fandt sted i Bastionen og er blot en ud af i alt 13 mindre koncerter, som ejendomsselskabet har arrangeret ved alle deres ejendomme både i og uden for København.

Download pressefoto
Beboerne nød festen

”Det er et rigtig godt initiativ fra Balders side. Marie er virkelig en dygtig sangerinde, og det var nogle skønne julesange, hun sang,” fortæller Anne Elisabeth Nyberg, som bor i Bastionen.

Download pressefoto
1 / 3

I lørdags besøgte sangerinden Marie Carmen Koppel alle Balders ejendomme i Ørestad. Her gik hun fra gård til gård og sang de julesange, vi alle sammen elsker, og spredte julestemning i hele bydelen.   

Pianisten begynder at spille tonerne til ’Christmas Time Is Here’, mens Marie smiler til de børn og voksne, der har samlet sig foran hende i gårdrummet. Hun tager sin glitrende mikrofon op til munden og begynder at synge. 

Hendes intense og bevægende stemme fylder gårdrummet og får beboerne til at synge med og svaje i takt til musikken. Musikken kan også høres uden for gårdrummet, så stemningen spredes i hele området.  

Denne koncert fandt sted i Bastionen og er blot en ud af i alt 13 mindre koncerter, som ejendomsselskabet har arrangeret ved alle deres ejendomme både i og uden for København. De øvrige koncerter I Ørestad blev afholdt i Lavetten, Stævnen, Hesteskoen, Elsehus, Fælledkanten og Fælledudsigten. 

Ejendomsdirektør hos Balder Danmark Christina Holberg Fenger fortæller, at ønsket med koncerterne er at sprede glæde og julestemning i en noget anderledes juletid: 

”Julen er hjerternes fest og en tid, som normalt rummer nærvær og fællesskab. Men som med alt andet i år har corona sat begrænsninger for, hvordan vi kan fejre julen, og hvor tætte vi kan være. Vi ville gøre noget helt særligt for vores beboere, og området i det hele taget, og julekoncerter med Marie Carmen Koppel var en oplagt idé. Det var fantastisk at se alle beboerne smile og synge med på de julesange, vi alle sammen elsker,” fortæller hun.  

Koncerterne spreder julestemning og glæde  

Anne Elisabeth Nyberg, som bor i Bastionen med sin søn og hund, nød koncerten fra gårdrummet sammen med sine forældre og sønnen. 

”Det er et rigtig godt initiativ fra Balders side. Marie er virkelig en dygtig sangerinde, og det var nogle skønne julesange, hun sang, som var med til at sprede julestemning.”  

Balder har tidligere afholdt gårdkoncerter samt andre arrangementer for beboerne, og Christina Holberg Fenger pointerer, at det er noget, ejendomsselskabet arbejder fokuseret med, da det bidrager til fællesskabet og trivslen blandt beboerne.  

Caroline Mathilde Reitzel, som bor i Fælledkanten med sin kæreste og kat, er en af de beboere, der har bemærket Balders fokus på fællesskabsfremmende arrangementer.  

”Noget af det, jeg virkelig sætter pris på, er de sociale arrangementer, Balder holder for os, for der vokser gode bekendtskaber og fællesskab ud af dem,” fortæller hun.   

”Beboerne i Ørestad har meget at se frem til” 

Balder Danmark ejer hele 7 ejendomme i Ørestad, og for nyligt stod selskabets sidste ejendom, Bastionen, færdigopført. Det betyder, at de nu er færdige med at bygge i Ørestad, men ifølge Christina Holberg Fenger er selskabet langt fra færdige med at udvikle området og skabe værdi her.  

Balder har allerede gjort en kæmpe indsats for at løfte hele området, og det kommer bl.a. til udtryk i butikslivet og de mange fællesfaciliteter ved deres ejendomme. F.eks. har vinbaren thorsteinsson's, eventcafén COBRAcph og frisørsalonen BeYoutiful Cph til huse i deres ejendomme. Og for nyligt åbnede det franske bageri, La Boulangerie, i Bastionen. 

”Fælles for butikkerne er, at de er drevet af lokale ildsjæle, der virkelig vil området og beboerne her. F.eks. holder COBRAcph coronavenlige julearrangementer, og La Boulangerie er ikke blot et bageri, men et lokalt mødested, hvor man kan mødes med sine naboer, sidde og arbejde eller holde festlige arrangementer,” fortæller Christina Holberg Fenger. 

Caroline Mathilde Reitzel sætter stor pris på det levende byliv, Ørestad efterhånden rummer: 

”Jeg og min kæreste besøger ofte thorsteinsson's, som lige nu også tilbyder sund og lækker aftensmad. Og jeg er så glad for, at jeg nu kan hente friskt morgenbrød fra det franske bageri, som ligger et stenkast fra, hvor jeg bor. Ørestad Syd har efterhånden meget at byde på, og det kan man bl.a. takke Balder for. Jeg glæder mig til at se, hvad de vil overraske os med fremadrettet,” siger hun.  

Ifølge Christina Holberg Fenger har beboerne meget at se frem til.  

”Vi vil fortsat arbejde målrettet for, at Ørestad skal være et fantastisk og levende sted at bo med et rigt butiksliv, gode fællesfaciliteter og ikke mindst fællesskabsfremmende arrangementer. Beboerne har meget at se frem til,” afslutter hun.