Balder skaber glæde og fællesskab med gårdkoncerter

Athina I Fælledkanten

Balder har arrangeret intime gårdkoncerter med sangerinden Athina for beboere i Ørestad. Og det har vakt begejstring blandt beboerne.

download pressefoto
To piger hygger sig til koncerten i Fælledkanten

Beboerne nød koncerten med Athina i fulde drag.

download pressefoto
Beboere på altan

Beboerne var trukket ud på deres altaner, så de rigtigt kunne nyde koncerten.

download pressefoto
Athina optræder i Fælledkanten

Den spirende sangstjerne Athina er glad for, at blandt andre Balder har givet hende mulighed for at komme og synge.

download pressefoto
1 / 4

For at sprede glæde og en følelse af fællesskab i en noget anderledes tid har ejendomsselskabet Balder arrangeret intime gårdkoncerter med sangerinden Athina for beboere i Ørestad. Og det har vakt begejstring blandt beboerne. Den første gårdkoncert fandt sted d. 1. maj i selskabets ejendom Fælledkanten, beliggende i Ørestad Syd.

Midt i Fælledkantens gårdrum, omringet af et lysende hjerte, står sangerinden Athina og synger for alle beboerne, som er trukket ud på deres altaner, så de rigtigt kan nyde koncerten. Hendes engleblide vokal fylder gårdrummet og får beboerne til at svaje i takt til musikken og skåle til deres naboer. Koncerten har også fanget TV 2 Lorrys opmærksomhed, som er kommet forbi for at sende live herfra.

Gårdkoncerten i Fælledkanten var en ud af i alt tre koncerter, som ejendomsselskabet havde arrangeret for beboerne. De øvrige koncerter blev afholdt i ejendommene Lavetten og Elsehus, som begge er beliggende i Ørestad Syd. Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder, fortæller, at ønsket med koncerterne er at gøre noget godt for beboerne i en tid, der for mange er noget anderledes og en smule ensom.

”Mange af vores beboere bruger meget tid indendørs og er isolerede fra menneskerne omkring dem, og vi så en mulighed for at gøre noget særligt for dem. Gårdkoncerter var en oplagt måde at give beboerne en unik oplevelse, som de kunne nyde fra deres egen bolig. Fællesskabsfremmende initiativer er noget, vi arbejder fokuseret med, da vi ved, at de skaber meget værdi for beboerne,” fortæller han. 

En følelse af fællesskab og sammenhold

Flere beboere har udtrykt sig positivt om koncerterne, og en af dem er Anitta Sørensen, som bor i Fælledkanten med sin mand.

”Jeg synes, det var et rigtig godt arrangement og et super initiativ fra Balders side. Under koncerten fik jeg helt gåsehud, fordi jeg følte fællesskab og sammenhold mellem os beboere. Folk skålede til hinanden på tværs af altanerne, og stemningen var generelt rigtig god. Det betyder meget for mig, at vi fik den oplevelse sammen.”

Også Johannes Skarregaard Poulsen, beboer i Fælledkanten, er positivt indstillet over for koncerten. ”Det var en fed oplevelse. Og så er det virkelig rart med sådan et tiltag i en tid, som for mange, herunder mig selv, er en smule kedelig og ensom.”

Ejendomsselskabet har ligeledes modtaget e-mails fra beboere, der fortæller om deres positive oplevelser med koncerterne og udtrykker taknemmelighed overfor Balder. Anna Carina Sundstedt, beboer i Lavetten, skriver følgende: ”Jeg er positivt overrasket over Balders omsorg for sine beboere. Det gør det jo bare endnu rarere at være flyttet hertil.”

Håndsrækning til kulturlivet

”Med gårdkoncerterne har vi først og fremmest ønsket at gøre noget ekstra for beboerne, men vi har også ønsket at støtte Københavns kulturliv, som ikke har det nemt i disse tider,” pointerer Flemming Joseph Jensen.

Athina skulle oprindeligt have optrådt på SPOT Festival den aften, hvor hun befandt sig i Fælledkantens gårdrum, men ligesom alle andre festivaler og koncerter er den blevet aflyst på grund af coronavirus. Hun har derfor tænkt alternativt og kastet sig ud i at lave gårdkoncerter, og det er der heldigvis en del, der har taget godt imod, herunder flere andelsboligforeninger samt Balder Danmark. Athina er glad for, at blandt andre Balder har givet hende mulighed for at komme og synge.

”Jeg er virkelig taknemmelig for, at Balder har lyst til at støtte en upcoming kunstner som mig, som godt kan have det lidt svært i de her tider,” fortæller hun afslutningsvist til sin koncert i Fælledkanten.

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

I Danmark ejer Balder ca. 2.200 lejeboliger fordelt på ni ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, Havneholmen, ved Amager Strandpark og i Ørestad. Dertil er der planlagt over 2.000 lejligheder i nye ejendomme i f.eks. Ørestad, Hillerød, Hedehusene, Høje Taastrup, Helsingør og Solrød. Disse står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk