Balder, Bovieran og Sjælsø skaber boliger for alle generationer

Bovieran og Lerholmen står klar til indflytnint

I Nærheden står Lerholmen og Bovieran klar til, at beboere kan flytte ind.

Download pressefoto
Bovieran i Nærheden står klar til, at de første beboere kan flytte ind

Ejendommene bygger på et synergiskabende samarbejde mellem de koncernforbundne selskaber Balder Danmark, Bovieran Danmark og Sjælsø Management.

Download pressefoto
Bovieran byder på et fantastisk glasoverdækket udeareal

”Det helt særlige ved Bovieran-bygningen er den unikke vinterhave, som er overdækket med glas," fortæller Lars Jacobsen, adm. direktør i Bovieran Danmark.

Download pressefoto
1 / 3

I Hedehusenes nye bydel Nærheden står Lerholmen og Bovieran NærHeden klar til, at beboere kan flytte ind. Ejendommene bygger på et synergiskabende samarbejde mellem de koncernforbundne selskaber Balder Danmark, Bovieran Danmark og Sjælsø Management. Et samarbejde som resulterer i kvalitetsboliger til alle generationer.

De første beboere er allerede flyttet ind i Lerholmen, og om få dage flytter de første seniorer ind i Bovieran NærHeden. Direktørerne fra ejendomsselskaberne bag, Flemming Joseph Jensen og Lars Jacobsen, mener begge, at samarbejdet om ejendommene her vil resultere i en optimeret værdiskabelse for både selskaberne, beboerne og nærområdet.

”Vores boligprojekter i Nærheden er første gang, at samarbejdet mellem alle tre parter udfolder sig i to indflytningsklare boligejendomme, som bygger på en fælles vision om at skabe attraktive byområder for alle generationer. Boligejendommene skaber ikke blot værdi for beboerne og os, de bidrager til hele visionen med Nærheden,” fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør i Balder Danmark og Sjælsø Management.

Et samarbejde hvor parterne forstærker hinanden

Balder Danmark, Bovieran Danmark og Sjælsø Management er koncernforbundne, hvilket direktørpositionerne også afspejler. Flemming Joseph Jensen er adm. direktør i Balder Danmark og Sjælsø Management, og Lars Jacobsen er adm. direktør i Bovieran Danmark og projektudviklingsdirektør i Sjælsø Management. Balder Danmark og Sjælsø Management har indtil nu samarbejdet om hele 11 boligprojekter, og alle tre selskaber om 3 boligområder, hvoraf det første står klar til indflytning.

Flemming Joseph Jensen fremhæver, at parternes fælles vision om at skabe boliger til alle generationer muliggøres via synergien mellem dem.

”Hos Balder bygger vi lejeboliger, som appellerer til børnefamilier, par, singler, unge og ældre, og Bovieran Danmark opfører andelsboliger til seniorer på 55+. Projekterne henvender sig altså til forskellige kundegrupper, men tilsammen tilbyder vi boligmuligheder for en bred målgruppe. Lerholmen og Bovieran NærHeden er et eksempel på dette samarbejde,” fortæller Flemming Joseph Jensen.

Lars Jacobsen fortæller følgende om ønsket med boligprojekterne i Nærheden:

”Visionen er, at en familie, bestående af flere generationer, kan bo i samme område og være tæt på hinanden i dagligdagen. Vores forventning er, at det vil skabe en stor tryghed og glæde.”

I forlængelse af det siger Lars Jacobsen, at han på vegne af både Sjælsø Management og Bovieran Danmark sætter pris på samarbejdet med Balder Danmark.

”Vi føler os meget trygge i samarbejdet med Balder, og det skyldes, at vi særligt hos Sjælsø Management har arbejdet sammen med dem i mange år og på mange projekter. Vi kender Balders krav til boligsammensætning og kvalitet samt ønske om at give lejerne mere end en bolig, nemlig et hjem. Alt det stemmer overens med vores værdier, og på den måde har vi et solidt fælles fundament at arbejde ud fra,” fortæller han.

Bidrager til Nærhedens værdier om fællesskab og natur

Den nye bydel Nærheden er udviklet ud fra værdier om natur, fællesskab og den nemme hverdag, og ifølge Flemming Joseph Jensen er det nogle værdier, som samarbejdspartnerne følte sig tiltrukket af, og som de spejler sig i.

”Vi så et kæmpe potentiale i Nærheden, hvis værdier stemmer overens med vores. For eksempel er fællesskab et vigtigt nøgleord i udviklingen af Nærheden og ligeledes i både vores og Bovierans ejendom, fællesskabet er nemlig afgørende for beboernes trivsel og livskvalitet. Det kommer bl.a. til udtryk i Lerholmens gårdrum, som byder på en legeskov til de mindste, en glaspavillon, bålsted, legehus og boldbane. Vinterhaven, som udgør hjertet i Bovieran-bygningen, er også et godt eksempel på, hvordan fællesskabet er tænkt ind. Her kan beboerne nyde hverdagen sammen under palmerne i et klima som ved den franske riviera,” fortæller han.  

En bydel med alt lige i ’nærheden’

Ole Møller, direktør i byudviklingsselskabet NærHeden P/S, fortæller, at selskabet glæder sig over at kunne byde endnu flere beboere velkommen til Nærheden, som efterhånden har meget at byde på.

”Her får man en god beliggenhed lige ved stationen, den nye bro, som binder Hedehusene og Nærheden sammen, og ikke mindst ved skønne naturområder. Nærheden byder også på en nyåbnet SuperBrugsen, og næste år åbner en ny folkeskole og børneinstitution lige ved de to nye bebyggelser. Der er etableret byhaver og udekøkken, ligesom vi næste år forventer at åbne et kvarterhus – en slags fælleshus for beboerne. Endelig er vi i NærHeden optaget af gode parkeringsmuligheder og adgang til opladning af elbiler. Derfor har vi sammen med Clever etableret 36 ladebokse i det netop åbnede parkeringshus mellem Bovieran og Lerholmen,” fortæller han.

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder-koncernen er, med aktiver pr. 31/12 2019 for næsten 160 mia. SEK (over 110 mia. DKK), ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien. Koncernen ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

I Danmark ejer Balder ca. 2.550 lejeboliger fordelt på 13 ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, på Havneholmen, ved Amager Strandpark, i Hillerød, Høje Taastrup, Hedehusene og i Ørestad. Dertil er der planlagt ca. 1.900 lejligheder i nye ejendomme i f.eks. Ørestad, Hedehusene, Høje Taastrup, Helsingør og Solrød. Disse nye lejligheder står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

Om Bovieran Danmark

I 2007 startede Bovieran Holding AB konceptet i Sverige, hvor der nu er opført 24 Bovieran-bygninger, og flere er på vej. I 2017 indgik Bovieran Holding AB et samarbejde med Sjælsø Management ApS og etablerede et dansk selskab, Bovieran Danmark A/S. Det danske selskab skal varetage Bovieran-konceptet i Danmark, så også danske seniorer i fremtiden kan glæde sig over en bolig, hvor fællesskab og tryghed altid vil være i fokus. I Danmark er der nu 2 nyopførte Bovieran, og yderligere 3 byggerier er igangsat. Herudover igangsættes 2 i starten af 2021, og flere er på vej. Efterspørgslen har været meget stor, og alle de igangsatte Bovieran kunne melde udsolgt kort efter salgsstart.

Sjælsø Management ejer 40% af Bovieran Danmark, og udvikling og opførelse af Bovieran-bygningerne i Danmark varetages af dem. Fastighets AB Balder, et svensk, børsnoteret ejendomsselskab, ejer 100% af Balder Danmark og 49% af Sjælsø Management. Balder Danmark ejer 60% af Bovieran Danmark.

Om Sjælsø Management

Sjælsø Management udvikler og gennemfører projekter inden for bolig, erhverv og retail i samarbejde med kapitalstærke investorer og banker. Sjælsø Management har udviklet og opført ca. 4.000 nye boliger, 60.000 kvm erhvervsbyggeri og 22.500 kvm parkering. Salgsværdien af igangværende projekter udgør mere end 3 mia. kr.

49% af Sjælsø Management ejes af Fastighets AB Balder. De resterende 51% ejes af ledergruppen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk