337 bæredygtige lejeboliger opføres nu i Hundige Strandby

Området ved Hundige Station forvandles nu til et attraktivt og trygt boligområde, som navngives Hundige Strandby.

Strandby Høje, beliggende ved busholdepladsen, kommer til at rumme 289 boliger.

Strandby Huse består af tre punkthuse i fire etager, som er en moderne fortolkning af de kendte etageboligbebyggelser i Danmark.

Begge projekter er tilpasset nutidens krav om indeklima, bæredygtighed, samt de ønsker og behov, en moderne familie har i dag.

1 / 4

Lokalplanerne til Balder Danmarks to boligprojekter i det nye boligkvarter ved Hundige Station er nu vedtaget, og ejendomsselskabet ser frem til at bidrage til udviklingen af området. 

Området ved Hundige Station forvandles nu til et attraktivt og trygt boligområde, som navngives Hundige Strandby. Dette bidrager bl.a. Balder Danmarks to boligprojekter Strandby Høje og Strandby Huse til. Tilsammen har de to et boligareal på ca. 23.000 m2 og rummer 337 boliger med 2-5 værelser til både enlige, familier og par i alle aldersgrupper. Boligerne vil således bidrage til at tiltrække en bred beboergruppe til bydelen.

Ejendomsselskabet har netop taget det første spadestik til Strandby Høje, og ejendommen forventes at stå færdigopført ved udgangen af 2023. Strandby Huse forventes ligeledes at stå færdigopført ved udgangen af 2023.

”Hundige Strandby er et spændende og ikke mindst vigtigt byudviklingsprojekt, som i kraft af den unikke beliggenhed har et kæmpe potentiale. Her kommer de fremtidige beboere til at bo tæt på indkøbsmuligheder, Greve Marina, stranden og S-toget, hvilket betyder, at man har kort transporttid til bl.a. København. Alt det er kvaliteter, som tiltaler en bred målgruppe. Vi glæder os til at påbegynde opførelsen af de to ejendomme samt skabe gode rammer for fællesskab, livskvalitet og tryghed,” fortæller Flemming Joseph Jensen.

Ejendommene opføres i et samarbejde mellem Balder Danmark, Danielsen Architecture, Sweco og Sjælsø Management.


Et arkitektonisk vartegn for hele Greve

Hundige Strandby består af tre delområder, placeret fra området ved Hundige Station til Hundige Strandvej.

Strandby Høje, beliggende ved busholdepladsen, kommer til at rumme 289 boliger, der varierer i størrelse fra 2-5 værelser. Ifølge arkitekt på projektet Kasper Danielsen bliver ejendommen et fyrtårnsprojekt for hele Greve.

”Strandby Høje bliver et arkitektonisk vartegn for Greve samt et pejlemærke for visionær byudvikling. Ejendommen kendetegnes ved det lyse udtryk, som opnås med teglsten i lyse og jordvarme nuancer, og de skrånende, grønne tagflader. Rundt om bebyggelsen opfører vi rekreative, grønne arealer med legeelementer og rolige opholdszoner,” fortæller han.

Strandby Huse består af 3 punkthuse i fire etager, som er en moderne fortolkning af de kendte etageboligbebyggelser i Danmark. Punkthusene omringes af grønne områder.

Begge projekter er tilpasset nutidens krav om indeklima, materialekvalitet samt de ønsker og behov, en moderne familie har i dag.

Flemming Joseph Jensen fortæller følgende om det overordnede formål med boligprojekterne:

”Stations- og centerområdet er et naturligt samlingspunkt for borgerne i kommunen, og med projekterne ønsker vi at bidrage til at skabe et attraktivt og trygt område med kvalitetsboliger, som tiltrækker mennesker i alle aldre.”
 

Byggeriets helhed i højsædet

Begge ejendomme er, ifølge Flemming Joseph Jensen, skabt ud fra en helhedsorienteret forståelse, hvor både miljøet, sociale forhold og økonomien er tænkt ind.

”Vores fokus på at arbejde med at reducere vores miljøpåvirkningen kommer bl.a. til udtryk i de gode og sunde materialer, vi har valgt til ejendommene, som sikrer lang levetid og begrænset vedligehold. Det ses også i Strandby Højes grønne tagflader samt LAR-løsningen i de grønne arealer, der omgiver bebyggelserne. Disse løsninger bidrager til en klimatilpasset regnvandshåndtering. Herudover er det vores vision, at projekternes varierede boligsammensætning og fællesarealer skal bidrage til et godt fællesskab blandt ejendommenes lejere,” fortæller han.

Balder Danmark forventer, at begge projekter får en DGNB-guldcertificering.


Greve Kommune har store og positive forventninger

Hos Greve Kommune ser man frem til, at udviklingen af området ved Hundige Station påbegyndes.

”Stationsområdet får et fantastisk kvalitetsløft, som vil skabe en fornyet og god stemning her. Området bliver præget af en bred beboersammensætning og masser af liv, og vigtigst af alt så bliver det et trygt sted at bo og færdes. Vi glæder os til at følge udviklingen af Balder Danmarks to boligprojekter, som vil bidrage positivt til området,” fortæller Pernille Beckmann, borgmester hos Greve Kommune.

 

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder-koncernen er, med aktiver pr. 30/06 2021 for over 208 mia. SEK (over 150 mia. DKK), ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien

Koncernen ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

I Danmark ejer Balder ca. 2.900 færdigbyggede lejeboliger fordelt på 13 ejendomme, der har beliggenhed i København, Hillerød, Høje Taastrup og Hedehusene. Dertil er der planlagt ca. 2.000 lejligheder i 9 nye ejendomme i Greve, Hedehusene, Høje Taastrup, Helsingør, København og Solrød Strand, som vil stå klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

Læs mere om Strandby Høje og Strandby Huse her:

Interesserede lejere har allerede nu har mulighed for at skrive sig på interesselisterne, hvorved man holdes orienteret vedr. udlejningsstart, lejepriser m.m.

https://www.balder.dk/strandbyhoeje

https://www.balder.dk/strandbyhuse

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk.

Teamet bag:

Bygherre: Balder Danmark

Arkitekter: Danielsen Architecture

Udvikler og byggestyrer: Sjælsø Management

Rådgivende ingeniør: Sweco