Medarbejderportræt: Jesper knækker hårde tal, men tror på de bløde værdier

Jesper Damgaard

Jesper Bahn Damgaard er CFO i Balder. Selvom han til daglig arbejder med det finansielle, er det de bløde værdier, der fylder mest for ham. Både som person og i hans ledelsesstil.

Fast ejendom har altid vakt en stor interesse i Jesper Bahn Damgaard, hvorfor rollen som CFO i ejendomsbranchen på mange måder lå til højrebenet. Han har nu betrådt rollen i knap syv år hos Sjælsø og siden marts 2023 også hos Balder. Og selvom arbejdet langt henad vejen handler om hardcore talnørderi, er det de bløde værdier, Jesper mest lægger vægt på i dagligdagen som leder.

Som barn voksede han op på en gård i Nordsjælland og blev fra en tidlig alder sat til at hjælpe, hvor han kunne. Det var en naturlig og spændende del af livet på gården, at man hjalp med forefaldende arbejde, og netop dén kultur har han taget med videre i sit arbejdsliv.

”Nok har man en stillingsbetegnelse, som i mit tilfælde er CFO, altså finans- og økonomichef, men jeg tror på, at vi kommer længst med at hjælpe til, hvor vi kan. Ikke være så låst af stilling og ansvar, men i fællesskab gribe de bolde der skal gribes. Den kultur har jeg prøvet at tage med i mit arbejdsliv”, forklarer han.

Og arbejdsliv er der nok af. Jesper, der er uddannet cand.merc.aud., bestrider nemlig stillingen som CFO i både Sjælsø og Balder. To beslægtede virksomheder, idet Balder ejer 49 % af Sjælsø.

En velkendt ejendomsbranche
Værdiskabelsen i at have et ben i hver virksomhed er stor. Da Jesper takkede ja til jobbet som CFO i Balder, stod fordelene praktisk talt i kø:

”Jeg kendte på forhånd ledelsen, mange af samarbejdspartnerne og de ejendomme, Balder har opført gennem tiden sammen med Sjælsø. Større er ejendomsbranchen ikke, så mine i alt 15 år hos Sjælsø har selvsagt givet mig en masse erfaringer og indsigter, som jeg kan bruge på daglig basis i Balder-regi”.

Mens Sjælsø er en virksomhed, der går tilbage til 1981, lyder Balder Danmarks fødselsår på 2011. At tiltræde rollen som CFO i en yngre virksomhed, giver ifølge Jesper en masse fordele:

”Der er stadig mange spændende ting og processer hos Balder, som skal defineres og lægges strategier for. Jeg er meget glad for, at jeg kan være med til at forme de ting fremadrettet, selvom der selvfølgelig er lavet et rigtig godt, strategisk arbejde allerede. Jeg er også ganske begejstret for, at der i mange tilfælde ikke er langt fra tanke til handling her i biksen, og at vi har en uformel tone på kontoret. Det er lige mig”, forklarer Jesper.

Samme Jesper både hjemme som på jobbet
Sidder man ved siden af Jesper til frokosten, kan man være sikker på, at han i løbet af samtalen nok skal få spurgt ind til sine sidemakkere. Hvordan det går, og hvordan de har det. For Jesper er det nemlig de bløde værdier, der fylder mest – sådan er han som person, i privaten og på arbejdet:

”Jeg er måske på flere områder en atypisk CFO. Selvom jeg arbejder med finanser og sætter min underskrift på årsregnskaber, er det de menneskelige relationer, der fylder mest hos mig i dagligdagen. Jeg går meget op i de bløde værdier, og jeg vil gøre alt for, at arbejdsglæden blandt mine kollegaer er høj – det gavner også bundlinjen”, forklarer han og fortsætter:

”Jeg arbejder desuden ud fra en tillidsbaseret ledelsesstil, hvor dem der refererer til mig har 100 % ansvar for egne opgaver. Det er sådan, det fungerer bedst – særligt nu i min dobbeltjob-funktion. Desuden vil jeg hellere tænke på fremtiden fremfor at kigge alt for meget ind i regnskabshistorik og fortid. For mig nytter det ikke ret meget at spekulere i, hvad vi kunne have gjort anderledes tidligere, med mindre det kan bruges fremadrettet”.

Familiemenneske, motionist og legebarn
Privat bor Jesper i Bagsværd med kone og to børn. Han har en aktiv hverdag med masser af cykling og mindst én årlig skiferie.

”Jeg er dårlig til at sidde stille og bliver hurtigt rastløs. Derfor cykler jeg meget i det daglige. Jeg er også lidt af et legebarn, som gerne tager med ungerne i diverse legeland. Det er nærmest lige så sjovt for dem, som det er for mig”.

Og så lige en fun fact at slutte af med: Jesper lider så meget af højdeskræk, at hans datter var nervøs for, om han kunne arbejde på 5. sal hos Balder. Trods sin fobi lykkes det heldigvis Jesper flere gange om ugen at indfinde sig på sin kontorplads.