Lise og naboerne fejrer 30 år med Østerfælled Torv

Lise Rasmussen

Lise Rasmussen har i tre årtier boet på Østerfælled Torv. Hun var blandt de første til at flytte ind i 1994 – og hun kommer til at bo der resten af livet, lyder det fra den tidligere vuggestueleder.

Den 1. september 1994 flyttede Lise Rasmussen, som ses på billedet ovenfor, ind på Østerfælled Torv på Østerbro med sin dengang hjemmeboende datter. Ejendommen stod nyopført og blev ejet af PBU (Pædagogernes Pension), som senere hen afhændende den. I 2012 købte Balder ejendommen og har drevet den sidenhen. I starten af juni fejrede vi 30-års fødselsdag for vores ældste beboelsesejendom. 

”Jeg kommer aldrig til at flytte herfra. Jeg flyttede ind, da første etape stod klar, og jeg var så heldig selv at kunne vælge frit mellem de ledige, nyopførte lejemål. Det blev en skøn 3-værelses på første sal med dejlig altan og udsigt mod gården”.

Sådan fortæller Lise Rasmussen, der er bosat i et af vores over 500 lejemål på Østerfælled Torv på Østerbro. Vores ældste beboelsesejendom, som i starten af juni 2024 kunne fejre 30-års fødselsdag.

”Jeg har boet her i nu 30 år, og jeg har det – og har altid haft det – som blommen i et æg her på Marskensgade. Jeg elsker at bo her. Her er så dejligt roligt, samtidig med at man er tæt på indkøb, offentlig transport og masser af liv”, fortsætter hun.

Hoppeborg, livemusik og hundecafé
De tre årtier skulle selvfølgelig markeres. Og det blev de sammen med over 300 beboere, der en sommerdag i juni samledes ved hovedindgangen til Østerfælled Torv.

Her havde Balder stillet op med hoppeborg til de mindste, ansigtsmaling, livemusik, kolde drikkevarer, kagemand, mad fra den lokale Menu, kaffevogn og en hundecafé til de firbenene beboere.

”Vi syntes selvfølgelig, at den runde fødselsdag skulle markeres med pomp og pragt. Derfor havde vi arrangeret Baldertræf, men krydret det med masser af fødselsdagsfejring. Det var dejligt at se så mange beboere tage del i fejringen – og ikke mindst at se dem komme hinanden ved på tværs af aldre og opgange”, fortæller Tom Pedersen, der de seneste 7 år har været Balders kundeansvarlige på ejendommen.

Et godt og tæt fællesskab
Lise Rasmussen tog del i fejringen af Østerfælleds runde fødselsdag. Det samme gjorde flere af de beboere, der som Lise har boet der i samtlige 30 år:

”Der har altid været et rigtig godt fællesskab på ejendommen. Det er klart, at det var en anden tid for 30 år siden, hvor lejlighederne udelukkende var beboet af pædagoger, der kendte hinanden på kryds og tværs. Der er i dag en anden og på mange måder også en rigtig givende beboersammensætning. Det har bestemt sin charme med så mange forskellige aldersgrupper, nationaliteter og faglige baggrunde”, lyder det fra Lise.

Hun understreger, at sammenholdet mellem dem, der har boet på ejendommen siden 1994, stadig er stærkt. De hjælper hinanden med praktiske gøremål og deler tit anekdoter fra ejendommens spæde opstart. Kombineret med en udlejer, der arrangerer fællesevents og tager sig godt af ejendommen, er det for Lise drømmestedet at bo:

”Jeg har intet at sætte en finger på, når det kommer til driften og administrationen fra Balders side. Man får hurtig den hjælp, man har brug for, når noget er i stykker, og så er det herligt, at der bliver arrangeret fællesskabsfremmende begivenheder løbende. Jeg kommer aldrig til at flytte herfra”.

Balder ønsker stort tillykke til Østerfælled Torv med de 30 år – vi glæder os til de næste 30 som ejer og administrator af den fantastiske ejendom.