Hos Balder er der plads til firbenede venner

 

I Balders lejeboliger skal der være plads til livet, og det, der betyder noget for dig. Derfor er det selvfølgelig muligt at søge om husdyrtilladelse i alle vores lejeboliger, så hele familien kan være samlet. Om du er til hund eller kat, stor eller lille, så hjælper vi gerne med at finde en bolig, der passer til dig.

Her på siden kan du møde et par af vores pelsede beboere og læse mere om, hvordan du søger om husdyrtilladelse til din bolig, og hvad du skal være opmærksom på.

Mød Koda fra Lavetten, Ørestad

Koda er glad og kærlig Goldendoodle på 1 år, som elsker alle fra små babyer til voksne. Også andre hunde er han vild med, og han ville allerhelst lege med samtlige hunde, han møder.

Koda har boet i Lavetten siden han var en lille hvalp på ni uger, og han er vild med sit lokalområde. Han elsker at gå lange ture på Kalvebod Fælled, hvor der altid er nye ruter at udforske. Og så er han gode venner med ejeren af tøjbutikken Walk-In, hvor han nægter at gå forbi uden lige at blive nusset.

Hans bedste anbefaling til andre hunde i Ørestad er Hundeparken i Byparken, hvor han håber på at møde endnu flere nye hundevenner!

Koda ligger og slapper af på altanen
Loui holder øje med sin familie fra hundekurven

Mød Loui fra Carlsbakken, Hillerød

Loui er en engelsk cockerspaniel på 3 år, som kan være en rigtig turbohund! Han kan komme helt op at ringe når han får gæster, eller fornemmer at det er tid til at gå tur. Men det meste af tiden lever han livet stille og roligt, og er glad for at sove lure i sine to kurve – en i stuen, og en i soveværelset.

Han elsker at komme ud, og kan gå i timevis uden at blive træt. Allerbedst er det at komme i skoven, hvor der både er gode dufte, andre hunde og massevis af pinde!

Loui har boet i Carlsbakken i snart to år, og er rigtig glad for at bo her – der er mange andre søde hunde i ejendommen, og så er der kun fem minutter til den nærmeste hundeskov.

Hans bedste anbefaling til hunde i Carlsbakken og resten af Hillerød er Slotsparken ved Frederiksborg Slot. Her er masser af smuk natur og en del af parken er hundepark. Men hvis man er ligesom Loui, skal der holdes godt fast i snoren nede ved vandet – for det er meget fristende at gå på jagt efter søens ænder og svaner!

Gode rammer i spændende omgivelser

De fleste af vores lejeboliger i København ligger i Ørestad, hvor der er direkte adgang til skønne gåture på Kalvebod Fælled. Mange hunde og deres ejere sætter stor pris på den vilde natur og de spændende dufte der findes her, og leder I efter legekammerater, er det blot at besøge den nærliggende hundepark i Byparken. Vores ejendomme i Hedehusene, Hillerød og Høje Taastrup byder også på gode muligheder for spændende gåture – og uanset hvor du bosætter dig, vil du og din hund nyde godt af, at alle ejendommene har elevator til at bringe de trætte poter sikkert hjem.

Hvis du vil vide mere om, hvordan Balder er som udlejer, kan du besøge siden Hvorfor vælge en Balder-bolig?

Victoria holder øje med hjemmet fra sit kattetræ i Fælledkanten, Ørestad

Mød Victoria fra Fælledkanten, Ørestad

Victoria, hvis fulde navn er DK Dokkedals Victoria, er en intelligent og legesyg British Shorthair fyldt med energi og spilopper.

Victoria er otte måneder gammel og har boet i Fælledkanten halvdelen af sit liv. Hun er vild med at løbe rundt efter sit legetøj i den store lejlighed – det er ekstra sjovt omkring køkkenøen, hvor man virkelig kan glide.

Hun ville helt bestemt anbefale Fælledkanten til andre katte, fordi der er god plads til at lege og skabe et godt kattemiljø – og så er det rigtig spændende, når svalerne flyver lavt og lander lige ude foran det store vindue i stuen.

Hendes bedste tip til andre katte i Fælledkanten er, at vindueskarmene har en rigtig god bredde til at sove lur i.

Foto: Emil Ahlmann

Mød Bailey fra Bastionen, Ørestad

Bailey, også kendt som Muller, er en skøn ChowChow med en helt særlig personlighed. Hun kan være virkelig stædig og vil helst ikke bestemmes over, men er også virkelig kærlig og omsorgsfuld (når hun gider).

Bailey er 11 måneder gammel, og er vild med ostehapser, legetøj, at kigge på fugle og at møde andre hunde. Hun har boet i Bastionen siden maj 2021, og hendes yndlingssted er helt klart Kalvebod Fælled, hvor der altid er en masse at opleve, og spændende dufte fra mange forskellige slags dyr.

Hun anbefaler andre hunde i Ørestad at tage hen på græsplænen på Else Alfelts vej ved vandet ud mod fælleden, hvor en masse hunde og deres ejere mødes hver søndag kl. 15 – her er der rig mulighed for at møde nye, gode hundevenner!

Foto: Annika og Tobias

Bailey kigger på fugle

FAQ om at have hund eller kat i en Balder-bolig

 1. Er det muligt at søge tilladelse til hund eller kat i alle Balders ejendomme?
  Ja, i alle Balders lejeboliger kan du søge om tilladelse til at have én hund eller én kat. Der kan gives tilladelse til ét husdyr per husstand. Der gives dog ikke tilladelse til at holde kat i stuelejligheder/rækkehuse. 
   
 2. Hvilke oplysninger skal jeg bruge for at søge om tilladelse til hund eller kat?
  For at søge om tilladelse til at holde hund i din lejebolig, skal du kunne oplyse hundens forsikringspolicenummer samt øremærke- eller chipnummer.
  For at søge om tilladelse til at holde kat i din lejebolig, skal du kunne oplyse kattens øremærke- eller chipnummer.

  Her finder du skemaet, som benyttes til at ansøge om husdyrtilladelse
   
 3. Hvilke hunde tillader Balder?
  I udgangspunktet giver vi tilladelse til alle hunde, som er lovlige at holde i Danmark, og som maksimalt vejer 40 kg. Alle vores ejendomme har elevator, så du behøver ikke tænke på trappegang i dit valg af hund. Det er dit eget ansvar at vælge en hund, som vil trives i din bolig.
   
 4. Hvilke katte tillader Balder?
  I udgangspunktet giver vi tilladelse til alle slags katte. Da kattene ikke må færdes på fællesarealerne, er der dog tale om indekatte. Katten må dog gerne opholde sig på din altan, så længe den ikke er til gene for andre beboere, og ikke forlader dit boligområde. Derfor giver vi desværre ikke tilladelse til at holde kat, hvis du bor i en stuelejlighed eller et rækkehus, da det erfaringsmæssigt kan være svært at holde dem på eget areal.

  Det er dit eget ansvar at vælge en kat, som vil trives i din bolig.
   
 5. Kan jeg søge om husdyrtilladelse på forhånd, inden indflytning?
  Du kan søge om husdyrtilladelsen på samme tid som vi behandler/udfærdiger din lejekontrakt. Er du i tvivl, så kontakt gerne vores udlejningsteam på udlejning@balder.dk eller telefon 55 55 07 07
   
 6. Hvilke regler gælder for husdyrhold i Balders ejendomme?
  Du skal overholde husordenen, og dit dyr må ikke være til uforholdsmæssig gene for andre beboere i ejendommen. Dette indebærer, at du skal være særligt opmærksom på lyd- og lugtgener fra dit lejemål, som overstiger det almindelige niveau af "levelyde" fra alle beboere, mennesker såvel som dyr. 

  Hunde skal være i snor, når de færdes på ejendommens fællesarealer som gårdrum og opgange, og må ikke besørge her. 

  Derudover opfordrer vi til almindelig hensyntagen og godt naboskab. Er trappen blevet ekstraordinært beskidt, er det god skik at rydde op efter dig selv, uanset om det er mudder fra en hund, flyttemand eller barnevogn. Ligesom du selvfølgelig samler op efter en hund, som ved et uheld har besørget på fællesarealer ude eller inde.
   
 7. Jeg er utilfreds med min nabos hund/kat. Hvad skal jeg gøre?
  Først og fremmest opfordrer vi altid til at tage en imødekommende dialog, da det erfaringsmæssigt bedst bevarer det gode naboskab på sigt. Undersøg, om I kan imødekomme hinandens ønsker indenfor rimelighedens grænser.

  Fra Balders side er vi meget interesserede i at finde løsninger, der fungerer for alle parter, og vi hjælper gerne med at facilitere dialog mellem naboer om nødvendigt.
   
 8. Min nabo klager over min hund/kat. Hvad skal jeg gøre?
  Først og fremmest opfordrer vi altid til at tage en imødekommende dialog, da det erfaringsmæssigt bedst bevarer det gode naboskab på sigt. Undersøg, om I kan imødekomme hinandens ønsker indenfor rimelighedens grænser. 

  Fra Balders side er vi meget interesserede i at finde løsninger, der fungerer for alle parter, og vi hjælper gerne med at facilitere dialog mellem naboer om nødvendigt.
   
 9. Jeg har flere spørgsmål om at holde hund eller kat hos Balder. Hvem kan jeg kontakte? 
  Hvis du allerede bor i en Balder-bolig, kan du kontakte den Kundeansvarlige på din ejendom.

  Hvis du er interesseret i at flytte ind i en Balder-bolig, kan du kontakte vores udlejningsteam på udlejning@balder.dk eller telefon 55 55 07 07