Balder opkøber boligbyggefelt ved Helsingør Hospital

Ofeliahaven bliver en hyggelig, grøn oase

Balder Danmark har erhvervet et attraktivt boligbyggefelt i Helsingørs gamle hospitalsområde, som forvandles til en levende bydel for alle generationer.

DOWNLOAD PRESSEFOTO
Ofeliahaven byder på boligmuligheder for alle

Boligprojektet "Ofeliahaven" rummer to boliggrupper, der hver består af fire solitære huse med saddeltage. Og hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale haverum.

Download pressefoto
1 / 2

Balder Danmark har erhvervet et attraktivt boligbyggefelt i Helsingørs gamle hospitalsområde, som i løbet af de næste par år forvandles til en levende bydel. På byggefeltet opføres ejendommen ”Ofeliahaven” med ca. 110 lejeboliger, og efter planen står den færdigopført i 2022.

Det gamle hospitalsområde har ligget øde hen længe, men nu har Helsingør Kommune og Freja ejendomme offentliggjort en lokalplan for området, og Balder Danmarks boligbyggefelt på ca. 9.000 m2 er en væsentlig del af denne.

”Der er store planer for det gamle hospitalsområde, som om få år vil være forvandlet til en levende bydel med plads til alle generationer. Her får de kommende beboere både skønne naturområder samt et moderne kulturmiljø i Helsingørs centrum, som ligger få kilometer væk. Alt dette er værdier, som mange lejere finder attraktive, og derfor glæder vi os meget til at komme i gang med projektet,” fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder Danmark. 

Et boligprojekt i naturskønne omgivelser

Ofeliahaven er udviklet i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Boligprojektet rummer to boliggrupper, der hver består af fire solitære huse med saddeltage. Og hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale haverum.

”De nye huse fremstår murede med et klassisk udtryk, der lægger sig ind i landskabet og lokalområdet. Inspirationen har været de gamle huse i Helsingør by, der er enkle og med karakterfulde tage,” siger Michael Schytt Poulsen, associeret partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Ofeliahaven består i alt af ca. 110 boliger, der varierer i størrelse fra 2-4 værelser, fordelt på ca. 50-105 m2, og således kan bebyggelsen rumme både studerende, par, enlige, børnefamilier og ældre. Hver lejebolig får egen altan eller terrasse samt adgang til grønne haverum, hvor der etableres zoner med blomster, hyggelige opholdssteder samt områder, der indbyder til leg. Et fælleshus er også indtænkt i boligprojektet, og det skal bidrage til at skabe et fællesskab mellem beboerne. Her kommer bl.a. fest- og forsamlingslokaler.

Projektets boliggrupper afgrænses af Esrumvej mod nord og de gamle hospitalsbygninger mod syd, og begge får landskabelige kvaliteter med udsigt til skov og eng. Og så ligger stranden kun ca. 2 km væk.

Balder Danmark forventer at tage det første spadestik ultimo 2020, hvorefter boligerne efter planen vil stå færdigopført medio 2022.

Fra øde hospitalsområde til levende bydel for alle

"Vi er i gang med at forvandle det gamle hospitalsområde til et levende og attraktivt boligområde med forskellige ejerformer, størrelser og udtryk, hvilket gerne skulle bidrage til en bred beboersammensætning i området i fremtiden. Balder Danmarks kommende ejendom med flotte boliger i varierende størrelser er et vigtigt skridt i den retning. Den gamle hospitalsgrund har vist sig at være meget eftertragtet, og vi glæder os meget til at følge den store forvandling af området,” fortæller Frank Helner Venset, projektleder i Freja ejendomme.

I det gamle hospitalsområde opføres der også en Bovieran-bygning, som danner rammer om et spændende seniorbofællesskab, målrettet seniorer på 55+. Bovieran indgår i Balder-koncernen.

Der er også lagt en transformationsplan for det gamle, grå hospital, som om få år vil være forvandlet til en 7 etager høj boligbebyggelse. Bebyggelsen, som kaldes Tretårnet, bliver en stor landsby med boligmuligheder for alle generationer. Her kommer også café, taghave og fitnessfaciliteter, som alle borgere i Helsingør kan drage nytte af. Området byder bl.a. også på en dagligvarebutik, kommende arbejdspladser og Nordvestskolen, som er beliggende kun 500 m fra Balder Danmarks ejendom.

Ca. 2,5 km fra det nye boligområde ligger Helsingørs centrum, som byder på en blanding af hyggelige stræder med bindingsværkshuse og et aktivt handelsmiljø med butikker, caféer og restauranter. Helsingør har desuden en del kulturelle oplevelsesmuligheder såsom Kronborg Slot, Kulturværftet samt M/S Museet for Søfart.  

Om Balder Danmark:

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder-koncernen er, med aktiver pr. 31/12 2019 for næsten 160 mia. SEK (over 110 mia. DKK), ét af de største ejendomsselskaber i Skandinavien. Koncernen ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

I Danmark ejer Balder ca. 2.200 lejeboliger fordelt på ni ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, Havneholmen, ved Amager Strandpark og i Ørestad. Dertil er der planlagt over 1.900 lejligheder i nye ejendomme i f.eks. Ørestad, Hillerød, Hedehusene, Høje Taastrup og Solrød. Disse står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza

Teamet bag projektet:

Bygherre: Balder Danmark A/S

Projektudvikler & styringsentreprenør: Sjælsø Management ApS

Grundsælger: Freja ejendomme A/S

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk