Balder køber to boligbyggefelter i Høje Taastrup C

Balder har opkøbt to boligbyggefelter i Høje Taastrup C

Balder har opkøbt to boligbyggefelter i den nye bydel Høje Taastrup C, som om få år vil fremstå totalt forvandlet med boliger, erhverv, detailbutikker, rådhus samt en bypark.

DOWNLOAD PRESSEFOTO

Ejendomsselskabet Balder har øget investeringen i Høje Taastrup med opkøb af yderligere to byggefelter, denne gang i den kommende bydel Høje Taastrup C. Balder er allerede i gang med opførelsen af ejendommen ”Agerhusene” i Høje Taastrup samt ”Lerholmen” og ”Lynghaven” i den nye bydel Nærheden, der også er en del af Høje-Taastrup Kommune. Med de to nye projekter har Balder i alt omkring 750 boliger i Høje Taastrup og er hermed en af de største aktører inden for udlejningsboliger i kommunen.

Høje-Taastrup Kommune har igangsat en ambitiøs udviklingsplan for den nye bydel Høje Taastrup C, som omfatter et område på 262.000 m2. Her opføres 1.200 nye boliger med plads til 3.000 beboere, og der bliver 107.000 m2 til erhverv og 9.500 m2 til publikumsvendt service som butikker, supermarkeder mv. Bydelen er attraktivt beliggende mellem indkøbscenteret City2 og Høje Taastrup Station og bliver kommunens nye samlingspunkt. Der bliver desuden opført et nyt rådhus samt et multifunktionelt parkstrøg i bydelen, sidstnævnte bliver et omdrejningspunkt for området samt en vigtig forbindelse mellem stationen og City2.

”Der sker mange spændende tiltag i den nye bydel, og vi ser derfor masser af potentiale i at bidrage til denne udvikling. Høje Taastrup byder allerede på en del kultur- og fritidsaktiviteter, gode indkøbsmuligheder og en gennemtænkt infrastruktur. Alt dette er kvaliteter, som vores lejere efterspørger. Muligheden for at bo så tæt på København og samtidig få mere plads til familien og adgang til grønne arealer er noget, vi har en klar forventning om, at mange vil finde attraktivt. Derfor glæder vi os meget til at udvikle kvalitetsboligerne og byde vores fremtidige lejere velkommen her,” fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder Danmark.

Byggestart om et år

De to byggefelter, der indtil videre kaldes A10 og A17, har tilsammen en byggeret på 17.750 m2, heraf går 17.180 m2 til boliger og 570 m2 til erhverv. Begge byggefelter har en attraktiv beliggenhed direkte ud til det nye parkstrøg, og A10 ligger endda lige skråt over for det kommende rådhus.

Der er endnu ikke udarbejdet konkrete projekter for udnyttelsen af byggefelterne, men disse bliver udviklet i samarbejde mellem Balder Danmark som bygherre, Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør og Mangor & Nagel som projekternes arkitekter. Ejendommene opføres som sluttede karrébebyggelser med varierende højder samt porte, der åbner op til fælles gårdrum. Hver ejendom kommer forventeligt til at bestå af over 100 lejeboliger, som varierer i størrelse fra 2-4 værelser. Herudover kommer der erhvervslejemål i stueplan på begge ejendomme. Opstarten for de to byggeprojekter er endnu ikke fastlagt, men Balder fortæller, at de forventer at påbegynde opførelsen af A10 ultimo 2020 og A17 medio 2021.

En ny, pulserende bydel med liv og muligheder

Udviklingen af bydelen er allerede i fuld gang, og Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, som står for denne udvikling, er glade for den overvældende interesse, der er for bydelen:

”Salget af grunde i Høje Taastrup C er gået over al forventning, og vi kan faktisk snart melde udsolgt. Det glæder os meget, at Balder kan se potentialet i bydelen, som bliver et attraktivt og prisvenligt alternativ til både familier i Høje Taastrup og familier i København, der gerne vil have råd til mere plads og større grønne områder,” siger Lars Bloch, adm. direktør for Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

Om Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S:

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S varetager udviklingen af den nye bydel, som i skrivende stund består af 12-sporede veje, parkeringspladser og jordvolde. Selskabet ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre P/S og Ejendomsselskabet ATPFA II P/S, og er etableret ved apportindskud af de tre ejeres andele af det 262.000 m2 store areal, som udgør udviklingsområdet. Arealudviklingsselskabet er ansvarligt for salg af byggeretter og byggemodning af projektområdet, samt for udførsel af lokal infrastruktur og etablering af et parkstrøg og parkeringsarealer.

Om Balder Danmark:

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England. I Danmark ejer Balder ca. 2.100 lejeboliger fordelt på otte ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, Havneholmen, ved Amager Strandpark og i Ørestad. Dertil kommer over 1.000 kommende lejligheder, fordelt på fem ejendomme i Ørestad, Hillerød, Hedehusene og Høje Taastrup, der står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder, e-mail: presse@balder.dk