Balder og MT Højgaard opfører nye lejligheder på Skjeberg Allé i Høje Taastrup

Rendering af nybyggeri Agerhusene på Skjeberg Allé i Høje Taastrup

Illustration: Danielsen Architecture

Balder Danmark A/S og MT Højgaard A/S har indgået en aftale om at opføre et attraktivt boligbyggeri på Skjeberg Allé i Høje Taastrup.

Download pressefoto

Balder Danmark A/S og MT Højgaard A/S har indgået en aftale om at opføre et attraktivt boligbyggeri på Skjeberg Allé i Høje Taastrup. Boligerne er tegnet af Danielsen Architecture.

I starten af 2019 tager MT Højgaard efter planen 1. spadestik til en bebyggelse med lejeboliger på Skjeberg Allé i Høje Taastrup. Byggeriet bliver opført for ejendomsselskabet Balder Danmark A/S.

Det samlede boligareal bliver på ca. 13.500 kvadratmeter, og Balder ønsker i samarbejde med MT Højgaard at opføre lejeboliger i området, som i løbet af de seneste år er omdannet fra erhvervsområde til attraktivt boligområde.

- Høje Taastrup er en by i udvikling, og over de næste år vil området ved Skjeberg Allé blive omdannet til et attraktivt boligområde med god infrastruktur, en central placering, tæt på City 2 og Høje Taastrup station samt med rekreative grønne områder, som vi vægter højt og ser frem til at kunne tilbyde vores kommende beboere, siger Jacob Hovmøller, Projektchef i Balder Danmark A/S.

Det er ét af Balders første byggerier i Danmark, der opføres uden for Københavns Kommune.

Udeliv og fællesskab

MT Højgaard ejer selv og har udviklet ejendommen på Skjeberg Allé, der er beliggende mellem Høje Taastrup Boulevard, Skåne Boulevard, Halland Boulevard og Skjeberg Allé i Høje Taastrup.

I 2017 blev der i samarbejde med Høje Taastrup Kommune lavet en ny og ambitiøs lokalplan for området.

- Området vil, når det om få år er færdigudbygget, fremstå med en stor variation af boligtyper med rækkehuse, lejligheder, almene boliger, seniorboliger og nu også private udlejningsboliger. Bydelen vil have fokus på god arkitektur, grønne arealer samt spændende byrum med plads til både det private udeliv og fællesskabet, siger direktør for projektudvikling i MT Højgaard, Christina Jørgensen.

Lejlighederne i bebyggelsen er designet af Danielsen Architecture og bliver efter planen opført som otte bygninger på hver fire etager, som i en fortolkning af karrébebyggelsen danner rammen om et fælles gård- og opholdsrum.

- Citat fra Danielsen Architecture

Lejeboligerne består af 2- til 4-værelses lejligheder på mellem 66 og 101 kvadratmeter.

- Det er et spændende byggeri i en høj kvalitet. Lejlighederne er flotte og velindrettede, og der er fokus på et godt lysindfald og alle med egen syd- eller vestvendt terrasse eller altan. Vi har haft et rigtig godt og konstruktivt samarbejde med Balder, og det glæder vi os til at fortsætte, siger Christina Jørgensen.

Byggeriet bliver opført i to etaper, og første etape skal efter planen stå færdig i sensommeren 2020 og anden etape i starten af 2021.

 


 

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Balder er ekspanderet meget hurtigt siden sin opstart i 2005 - fra en ejendomsportefølje på ca. 60 ejendomme til nu at eje og administrere omkring 1.200 ejendomme. Balder har de seneste år erhvervet flere ejendomme, samt påbegyndt opførelse af flere nybyggede ejendomme i København og resten af Skandinavien. Seneste milepæl i Fastighets AB Balders ekspansion er tilføjelsen af 7 hoteller udenfor Skandinavien, nærmere bestemt Tyskland.

Om MT Højgaard

MT Højgaard er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder. Vi skaber de rum vi lever, arbejder og bevæger os i, og det har vi gjort i 100 år. I dag kombinerer vi vores praktiske viden med avanceret teknologi, og vi insisterer på samarbejde, som bygger på dialog, nysgerrighed, mod og entusiasme. MT Højgaard er en del af MTH GROUP. Koncernens omkring 4.000 medarbejdere har fokus på produktivitet, bæredygtighed, intelligente løsninger og kvalitet. Mød os på mth.dk

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

presse@balder.dk