Balders ejendom, Stævnen i Ørestad

Du er her

Datterselskaber og associerede virksomheder

Balderkoncernen har både datterselskaber tilknyttet samt er medejer af flere associerede selskaber i Norden.

Datterselskaber

Din Bostad har været en del af Balderkoncernen siden 2009.  Din Bostad blev oprindeligt markedsført under eget mærke, men kom fra september 2016 ind under Balders flag. Formålet var, at styrke Balders brand samt øge vores lejers bevidsthed om sammenhørigheden gennem et enkelt navn, fælles udlejer og ejendomsindehaver. Din Bostad porteføljen består hovedsagelig af boliger i det sydlige og centrale Sverige med en stærk lokal base. Yderligere er nogle ejendomme beliggende på nogle tredive steder i Sverige, som er opdelt i forvaltningsområderne Gävle, Karlstad, Sundsvall, Norrköping, Västerås og Skövde.

Bovieran er et unikt koncept for seniorboliger for beboere 55+. Virksomheden blev grundlagt i 2005. I 2007 var konceptet klar og alle byggestenene var på plads. I sommeren 2009 flyttede de første lejere ind, og Bovieran i Partille blev historisk. I løbet af 2013 begyndte samarbejdet med Balder, og fra januar 2015 er Bovieran AB et helejet datterselskab af Balder-koncernen. Vinterhaven er Bovierans naturlige hjerte og mødested for samfund, afslapning og aktivitet i et behageligt miljø uden regn og snescooter. Bovieran tilbyder en idyllisk beliggenhed med eksotiske planter fra hele verden. I vinterhaven er der komfortable siddepladser og selvfølgelig en boulebane.

Vindkraftværk: Balder fortsætter med at investere i vedvarende energi ved at erhverve en række vindmøller. Vi er nu oppe på 10 stykker og strømmen fra disse anvendes i koncernens ejendomsportefølje. Vindmøllerne er placeret i Falkenberg og i Öland. De genererer samlet ca. 25 GWh, hvor koncernens samlede elforbrug udgør 50 GWh.

 

Associerede virksomheder

Balder er medejer af flere associerede selskaber i Norden.

Balder ejer en del af Sjælsø Management Aps
Sjælsø Management arbejder med projektudvikling og byggeledelse. I februar 2016 erhvervede Balder 49 % af selskabet.
Balder ejer en del af Brinova Fastigheter AB
I Brinova er Fastigheter AB Balder (25,5%) og Backahill hovedejere. Ejendomsporteføljen er geografisk koncentreret i det sydlige Sverige og i Øresundsområdet. Målet er at opbygge en ejendomsportefølje med fokus på offentlige bygninger og boliger.
Balder ejer ca. 20% af SHH Bostad AB, hvor de øvrige ejere primært er selskabets ledelse. SHH er landsdækkende i Sverige, hvor de fokuserer på omkostningseffektiv boligudvikling i områder, der kræver økonomisk tilgængelige leje- eller ejerlejligheder.
Balder erhvervede i 2017 56% af selskabet Serena Properties. Yderligere ejere er det finske pensionsforsikringsselskab Varma og investeringsselskabet Redito AB.  Serena Properties er et svensk ejendomsfirma med fokus på ejendomsinvesteringer i Norden.
Balder ejer en del af Tornet Bostadsproduktion AB
Balders ejerandel er 31%. øvrige ejere er Peab, Folksam og Riksbyggen. Tornet Bostadsproduktion AB er et ejendomsforvaltningsselskab, projektudvikling og investering i fast ejendom. Ejendommene er beliggende i Stockholm, Göteborg og Øresundsområdet.
Balder ejer en del af Sato Oyj
Sato er et af Finlands største ejendomsfirmaer med høj kvalitet på gode steder, der supplerer Balders eksisterende forretnings- og ejendomsportefølje. Sato ejer ca. 25.000 lejligheder. På nuværende tidspunkt har de ca. 1.100 lejligheder under produktion, hvoraf 400 forventes afsluttet i 2018. Balder har gradvist erhvervet aktier siden 2015 og ejer for tiden ca. 54% af Sato.
Selskabet ejes ligeligt (25%) af Fastighets AB Balder, Heimstaden AB, MKB Fastighets AB og Victoria Park AB.
Balder ejer en del af Collector Bank AB
Virksomheden blev noteret på børsen i 2015, og Balder, som er hovedejer, ejer ca. 44%. Collector er en innovativ digital nichebank, der tilbyder finansieringsløsninger til private og erhvervskunder. Virksomheden modtog sit bankkort i 2015 og har kontorer i Göteborg, Stockholm, Helsinki og Oslo.
Fastighets AB Centur Virksomheden ejes af Peab AB og Balder, der hver ejer 50 %. Selskabets fokuserer på ejendomsadministration, projektudvikling og ejendomsinvesteringer.  Ejendommene er beliggende i Stockholm, Göteborg og Øresundsområdet.

Trenum AB

Trenum AB er et ejendomsfirma med fokus på boliger. Virksomheden fokuserer på Sveriges tre storbyområder og vækstområder med positiv befolkningsudvikling. Balder og Tredje AP-fonden ejer hver 50% af selskabet.

Balder Skåne AB

Selskabet ejes ligeledes af Balder og K-Real Estate og består hovedsagelig af boligejendomme.

Första Långgatan Fastigheter i GBG HB

Balder ejer sammen med Elof Hansson virksomhed, Första Långgatan Fastigheter i GBG HB, der ejer ejendommen Göteborg Masthugget 11:13

Tulia AB

Balder ejer 50% i Tulia, og resten ejes af André Åkerlund AB. Tulia ejer i alt 27 ejendomme med 85.000 kvm udlejesområde i Stockholm og 4.400 hektar skov.

ES Fastigheter AB

ES Fastigheter AB er et privat ejendomsselskab, der ejer over 1.200 lejligheder og 114 lokaler i forskellige udlejningsejendomme. Fastighets AB Balder står for al forvaltning. Lejlighederne er beliggende i Göteborgsområdet og derudover ligger der også fast ejendom i Ale, Skövde, Ängelholm og Tjörn.

 

Sidst opdateret: Maj 2018