233 lejeboliger udlejes i ny, grøn boligperle i Ørestad Syd

Lejligheder i Bastionen er store og flotte

Bastionen vil bestå af 233 nybyggede lejeboliger hvoraf de første 80 udlejes fra på søndag.

DOWNLOAD PRESSEFOTO
Bastionen i Ørestad

Bastionens prøvebolig er indrettet i en nordisk boheme-stil og med ejendommens placering som omdrejningspunkt.

Download pressefoto
Pige i køkken

Bastionen er skabt i et samarbejde mellem Balder Danmark, Danielsen Architecture samt Sjælsø Management.

DOWNLOAD PRESSEFOTO
1 / 3

Endnu et boligbyggeri i Ørestad Syd er nu klar til udlejning, nemlig Bastionen. Udlejningen begynder allerede på søndag d. 2. februar fra kl. 13, hvor det første åbent hus-arrangement afholdes. Ejendommen er opført af Balder Danmark, som nu i alt ejer 7 ejendomme med lejeboliger i Ørestad.  

Bastionen er beliggende mellem Else Alfelts Vej og Richard Mortensens Vej og rummer 233 nybyggede lejligheder, hvoraf de første 80 udlejes fra på søndag. Ejendommen byder på forskellige lejlighedstyper, der varierer i størrelse fra 2-5 værelser, fordelt på 56-134 m2. Alle lejligheder har mindst én altan eller terrasse, derudover har 32 af Bastionens lejemål tilknyttet private, glasoverdækkede vinterhaver. Lejlighederne vil være klar til indflytning i juli 2020.

En grøn oase med livskvalitet

Bastionen er skabt i et samarbejde mellem Balder Danmark, Danielsen Architecture samt Sjælsø Management, og særligt Kalvebod Fælleds grønne landskab har været en stor inspirationskilde i projektets tilblivelse.  

”Bastionen er et af vores frodigste projekter i Ørestad Syd, og den kendetegnes bl.a. ved de hængende haver, der pryder bygningens facader samt det store, grønne gårdrum. Her opføres blandt andet hyggelige opholdszoner, petanque- samt basketballbane. Alt det gør, at gårdrummet bliver oplagt til både leg og afslapning. Et andet kendetegn er de glasoverdækkede vinterhaver, som fungerer i forlængelse af lejlighederne og binder inde- og uderum sammen,” fortæller landskabsarkitekt Gudný Marta Gudlaugsdóttir.

Alt dette bidrager, ifølge Balders projektleder Alexander Barlow, til at skabe en grøn oase, hvor de kommende beboere har de bedste muligheder for at leve en ubesværet hverdag med masser af livskvalitet:

”Her kan beboerne blandt andet nyde forårssolen på deres egen altan, invitere på brunch i deres lyse og rummelige stue, dyrke krydderurter og grøntsager i vinterhaven eller mødes i gårdrummet til et spil basketball,” siger han.

Fokus på levende omgivelser

Alexander Barlow fortæller ligeledes, at det ikke blot har handlet om at skabe et boligprojekt med attraktive lejeboliger, det har været lige så vigtigt at skabe et levende område, som folk trives i. Og for at kunne skabe det har projektlederen taget områdets beboere med på råd.

”Jeg havde leget med tanken om, at et bageri skulle åbnes i Bastionen, og i den forbindelse var det vigtigt for mig at få afklaret, hvorvidt områdets beboere ville finde det attraktivt. Derfor luftede jeg idéen i en Facebook-gruppe, og det viste sig, at mange udviste stor interesse for et bageri her. Vi har sidenhen arbejdet på at realisere idéen, og vi kan nu afsløre, at bageriet åbner i begyndelsen af 2021,” udtaler Alexander Barlow.

Ud over bageriet opføres der også en daginstitution i Bastionens sydvestlige hjørne, som åbner i slutningen af 2020. Med alt det mener ejendomsselskabet Balder, at Bastionen vil skabe værdi for hele lokalmiljøet.

Åbent hus

Åbent hus-arrangementet i Bastionen finder sted søndag d. 2. februar fra kl. 13 på Richard Mortensens Vej 70A. Her har man mulighed for at se prøveboligen og reservere en af lejlighederne. Plantegninger og priser for de 80 lejligheder er netop frigivet på www.bastionen.nu.

Udlejningen af Bastionen sker i samarbejde med Home, som udtrykker stor optimisme for projektet: ”Med de forskellige lejlighedstyper appellerer Bastionen til både familier, par, singler og seniorer, og vi forventer derfor en stor interesse for ejendommen. Vi oplever generelt en stigende interesse for Ørestad Syd blandt boligsøgende, og med sin unikke arkitektur og høje kvalitet er Bastionen bestemt blandt de mest attraktive steder at bo,” siger Per Mørkenborg, der er partner og projektchef i Home.

Om Balder Danmark

Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England. I Danmark ejer Balder ca. 2.100 lejeboliger fordelt på ni ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, Havneholmen, ved Amager Strandpark og i Ørestad. Dertil er der planlagt over 1.900 lejligheder i nye ejendomme i f.eks. Ørestad, Hillerød, Hedehusene, Høje Taastrup og Solrød. Disse står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder bl.a. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Balder Danmark, e-mail: presse@balder.dk