• Svensk site
  • English site
  • Sök

Q 2, 2017

Forvaltningsresultatet pr. stamaktie for henholdsvis andet kvartal og første halvår af 2017, er forbedret med 19 og 25% i forhold til samme periode sidste år. At øge forvaltningsresultatet over tid, har siden Balders start i sin nuværende form for 12 år siden været det økonomiske nøgletal dagligt vi lægger størst vægt på.

Vi præsentere kvartalsvis Balders aktuelle indtjeningsformåen hvilket viser et øjebliksbilledet af forvaltningsresultatet påårsbasis ved udgangen af den respektive delårsperiode. Sammenlignet med samme kvartal året før er den aktuelle indtjening pr. stamaktie øget med 25%. Vi sammenligner henholdsvis med det foregående kvartal og ved årsskiftet er forbedringen 5 og 7%.

Investeringer

Under første halvår har vi netto solgt flere ejendom end vi har købt, inklusive investeringer i løbende byggeri og projekter var salget højere end alle investeringer på netto. Over tid vil Balder være en stor nettoinvestor i fastejendom og projekter, men vi er fleksible på tidspunktet for erhvervelse og investering. Dette betyder at Balder i perioder netto vil fremstå som sælger og i andre som Storinvestor.

Da Balder nu har officiel rating (af S & P og Moody's) er det også yderst vigtigt at passe på balancen for som minimum at opretholde vores nuværende kreditvurdering.

Associerede virksomheder

Balder har siden starten haft et stigende antal investeringer i associerede virksomheder. Investering i de del ejede virksomheder øger antallet af potentielle transaktioner, hvilket til gengæld har positiv påvirkning af afkastet for balders aktionærer ifølge min opfattelse

 Udover det økonomiske udbytte giver vores partnere os ogsåøget viden på forskellige områder, og det er også meget berigende på det personlige plan for mig og mange af mine medarbejdere.

Vores største investering, kapitalforvaltningsselskabet, Collector, får den 1. september, ny administrerende direktør, da Liza Nyberg afløser Lena Apler, som derfor vender tilbage til rollen som (meget aktiv) formand. Jeg føler mig meget sikker på Liza og ser stadig meget positivt på Collectors vækstmuligheder.

Balder 12

Med denne delårsrapport har Balder været i den nuværende form i 12 år. Nettoværdien og aktiekursen/tegningsretten, har kursværdien været følgende hvert år pr. 30. juni:

Vi har hidtil vurderet, at det bedste samlede afkast for Balders aktionærer opnås ved geninvestering af genereret indtjening. Målet er stadig det samme, og jeg er optimistisk med hensyn til over tid til fortsat at kunne finde investeringer med et rimeligt afkast.

Afslutningsvis 

vil jeg takke alle dem, der på en eller anden måde har været med os i løbet af vores første 12 år. Jeg er heldig at kunne tilbringe dagene med at gøre det jeg brænder for og desuden med så mange passionerede medarbejdere.

 
 
 
Erik Selin
Chief Executive Officer